Min novell

Min novell
Novell utgiven på HOI förlag

torsdag 1 oktober 2009

att skriva på fem minuter

Roligt test som jag gjorde. Jäklar va stressad jag kände mig, men nyttigt kanske. Jag skrev ner den första tanken som flög igenom min skalle:

Ibland undrar jag varför jag tror att just jag kan skriva. Men jag tycker ju så mycket om det, tänker jag. Borde jag inte ha märkt det mycket tidigare i livet? Om jag nu är bra på det? Jag är ju snart 58 år! De flesta författare jag känner till, säger att de har skrivit och skrivit och älskat att skriva sedan de var små. Jag kommer inte ihåg att jag tyckte så, men jag vet att jag var bra på svenska i skolan. Skrev utan stavfel och så.

Fast jag har alltid tyckt om att läsa böcker. Jag kommer ihåg att jag fick pris när jag var 11 år. Jag var den som hade lånat flest böcker på skolbiblioteket det läsåret. Då var jag stolt!

Tanken har inte slagit mig förrän nu, att jag skulle kunna vara något annat än läsare. Läsa andras alster. Jag tänker fortsätta skriva även om jag tvivlar på min förmåga ibland.

2 kommentarer:

  1. Det är väl klart att du ska skriva. Jag är 59 år och längtar tills jag kan leva som författare. Det blir väl när jag är pensionär eller om boken jag håller på med "slår". Om man tycker om att göra något så är det det man ska göra. Med lite träning blir man också bra. Som barn lånade jag också mycka böcker och lärde mig mycket om hur andra människor och i andra kulturer tänker och lever. När vi gick i skolan var det ingen som uppmuntrade oss att skriva fritt, som man gör nu.

    SvaraRadera