Min novell

Min novell
Novell utgiven på HOI förlag

tisdag 29 augusti 2017

Tisdagsutmaning på Kulturkollo

Berätta om en låt, en bok, en film, en tv-serie och/eller en teateruppsättning som är en ny version av något gammalt. Är originalet alltid bäst, eller finns det exempel på lyckade covers? Vilken del har återbruk i ditt liv? Brukar du köpa mycket på second hand? Vilka gamla saker föredrar du framför nyproducerade?
Här kommer mina bidrag:
Pugh Rogefeldt gillade jag redan som tonåring. Hans konsert i Örebro i slutet på 1960-talet glömmer jag aldrig. Han var snygg. Såg riktigt tuff ut i sitt stora burriga blonda hår. Svårt att tro idag kanske. Hans låt Här kommer natten har alltid varit en favorit. När jag hörde Miss Li göra sin version i Så mycket bättre knockade hon mig totalt. Den var, jag vet inte om den var bättre, men så otrolig, vansinnig, dramatisk ... ja allt du vill. Så bra! Lyssna:

Jag köper en hel del möbler på second hand. Soffbord, side board och bokhylla nu senast. En mix av gammalt och nytt ger personlighet till inredningen, som ett enbart t.ex. IKEA-inrett hem inte har, tycker jag. Har även köpt ett och annat klädesplagg under åren. Jag har faktiskt kvar en svart dräktjacka som jag köpte i slutet av 1970-talet, som jag fortfarande älskar. Den måste vara av en bra kvalitet, eftersom den har hållit i alla år. Jag har använt den ganska flitigt. Det enda jag har förbättrat är att jag lät sy på svart sammet på axlar och slag eftersom tyget hade blivit en aning blankt av ålder. Här nedan ser ni etiketten som sitter fastsydd på insidan. Någon som känner till skrädderiet?

10 kommentarer:

 1. Jag håller helt med om Miss Lis version av Här kommer natten, den var fantastisk!

  SvaraRadera
 2. Det är väl så en gör. Lite nytt och gammalt i blandad kompott.

  SvaraRadera
 3. Här kommer natten av Miss Li gillar jag också!

  SvaraRadera
 4. Ja jösses, Miss Lis version av Här kommer natten var otroligt bra.

  SvaraRadera
 5. Jag tror att jag har lättare att gilla en cover om jag inte är så förtjust i originalartisten. Så Pughs låt är bättre med Pugh :)

  SvaraRadera