Min novell

Min novell
Novell utgiven på HOI förlag

torsdag 10 augusti 2017

Radhuset

Ta en bok. Skriv en text baserad på en slumpmässig mening i mitten av boken

Ur Ett litet liv av Hanya Yanagihara, sidan 361: Jag kom hem efter att ha spelat tennis och där låg han på soffan och sov.

Jag kom hem efter att ha spelat tennis och där låg han på soffan och sov. Jag var inte precis varsam när jag klev in genom dörren. Först dängde jag sportbagen rakt ner i golvet och sen slängde jag igen ytterdörren efter mig med högra foten samtidigt som jag ropade:

"Nu är jag hemma! Vad får vi till middag?"

Ordet "middag" uttalade jag en aning hackigt, eftersom det var i det ögonblicket, när jag hojtade ordet, som jag fick syn på honom. Tystnaden la sig över rummet. Han hade inte vaknat av oväsendet jag orsakade när jag brakade in. Som alla mäklare verkar gilla att kunna delge en presumtiv kund, hade vårt lilla radhus en öppen planlösning. Han borde ha vaknat. Det var inte jättemånga meter från soffan till ytterdörren. Nu kände jag. Det här var ingen normal stillhet. Något var fel. Jag tog några snabba steg fram till soffan, tog tag i hans axel och ruskade. Hans skuldra var konstigt tung och huvudet lealöst.


6 kommentarer:

 1. Jag anade att han var död, frågan är hur det gick till. Kommer det en fortsättning?

  SvaraRadera
 2. Aj då, det lät inte bra... Även om det var välformulerat ;-)

  SvaraRadera
 3. Bra skrivet! Hoppas det ordnar sig. Jag lånade hem boken från biblioteket för en tid sedan, men insåg att det inte var någon bok man läser när man har bråttom och en återlämningsdag att ta hänsyn till.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack!! Helt rätt! Den boken vill man inte hasta igenom. Jag har bara kommit till sidan 63 än så länge.

   Radera