Min novell

Min novell
Novell utgiven på HOI förlag

söndag 15 november 2009

Hon låg under

Hon går på trottoaren. Framför henne svänger gatan en aning och bär uppför. På andra sidan bildar en bergsklippa en vägg mot gatan. Det känns nästan som att gå i en tunnel.

Hon släntrar långsamt framåt. Får syn på en bil som kommer farande i full fart från motsatta hållet. Det ser ut som en sextiotalsbil, en amerikanare i ljust lövgrön färg. Med ett högt brak dånar den rakt in i bergväggen. Fronten blir helt intryckt. Hon tittar chockat på ekipaget. Det tar bara någon sekund, sen ser hon en man slänga sig ur bilen. Men vad är det här?! Han har ett stort gevär i handen. Han ser hotfull ut.

Hon känner instinktivt att hon måste ta sig därifrån. Snabbt! Hon försöker skynda på stegen uppför backen, men det känns så trögt. Hon kommer ingenstans. Det känns som att försöka ta sig fram i ett kärr, där fötterna hela tiden sjunker ner i den sura vegetationen. Med uppbådande av sina sista krafter tar hon sig uppför backen. Där... däruppe finns det säkert hjälp.

Rusar in på ett affärscentrum. Ser affärer på bägge sidor. Hon måste ringa polisen! Kastar sig in i en butik. I förbigående noterar hon att de säljer möbler.

Hon ropar till en expedit, men han förstår inte. Får jag telefonen, gastar hon, jag måste ringa polisen! Hon får luren av den undrande försäljaren. Hon slår numret, 112.

Hon förstår inte vad som hänt, men nu ligger hon på en av sängarna i affären. Hon ligger under med en man över sig. Han säger att han är polis och vill höra vad som har hänt. Hon försöker berätta, men det känns så svårt när hon har hela hans tyngd över sig. Det känns som om hon kvävs.

2 kommentarer:

  1. Spännande, kan det vara något annat än en dröm, det vill jag gärna veta, kanske i en annan puff. I de sista två styckena blir det kanske lite väl många meningar som börjar med Hon. Skulle nog omformulerat några av dem. Känslan av panik och vanmakt får du till bra.

    SvaraRadera
  2. En text som känns skrämmande och obehaglig. Vad är det som har hänt egentligen och varför och vad är det som kommer att hända?

    SvaraRadera