Min novell

Min novell
Novell utgiven på HOI förlag

lördag 17 september 2016

Bosses tävling om registreringsskyltar


Svettiga promenader har det blivit. Både bildligt och bokstavligt talat. Raka motsatsen till i vintras när fingrarna blev som istappar när jag skulle "fota". Hösten har verkligen hakat upp sig. Det känns mer sommar nu än i somras.
Trots promenaderna hittade jag inte alla skyltar. Det där med ätbart. Jag fann en arm och en klo. Kändes inte helt hundra. En arm? Har väl bara människor och apor? Vi äter väl inte armar? Och klor är alldeles för magra, mer eller mindre utan kött. Går inte att äta. Så råkade jag få syn på en lax från spårvagnsfönstret, men hann inte ta fram mobilkameran. Så det blev en NAN som i det indiska Nan-brödet. Om det gills får tävlingsledaren avgöra. Det är möjligt att jag såg någon ö eller början på en månad. Men i så fall gick det mig förbi. Här kommer mina bidrag:

Ett pojknamn. Jag såg några stycken. Den här fick det bli:

 
 
Ett flicknamn. En registreringsskylt som jag kände igen. Tror att jag har använt den i någon annan av dina tävlingar, Bosse:
 
 
Något som går att äta:
 
 

En känd förkortning (troligtvis känd för oss alla på ett eller annat sätt):

 
 
Tre olika vokaler:
 


Tre olika konsonanter:Och till slut en egen skylt. Såg några olika. Den här fick det bli, eftersom jag har en morbror som hette Palle:
 
 
 
 

10 kommentarer:

 1. Grattis till ett väl utfört uppdrag :D Vår svärson heter Palle så den skylten gillade jag lite extra!

  Kram och trevlig lördag!

  SvaraRadera
 2. Tack znogge! Palle är ett trevligt och ganska ovanligt pojknamn! Kram till dig också och skön helg!

  SvaraRadera
 3. Det skulle vara en hungrig kannibal. :) Jag förknippar namnet Palle med något positivt. En känd revyartist i Halmstad som även hade en "godisaffär" mitt i stan och en dansk skådespelarkaraktär i en serie som jag följde för några år sedan.

  Du gick alltså bet på månad och ö.
  Har du inte fått lite svalare väder idag. Jag frös när jag gick ut till bilen i kortarmat och lastade in saker.
  Helgkram Bosse

  SvaraRadera
 4. Jo idag är det svalare, fast ändå vackert med klarblå himmel. Här på landet är det dessutom alltid lite svalare än i stan.

  Kram från Ethel

  SvaraRadera
 5. Bra kämpat och det där med att hinna få upp mobilen det tar alldeles för lång tid ibland. I den här familjen har ett nytt uttryck myntats när jag hastigt och lustigt drar upp mobilen: "Bosses tävling eller ..." och så följer ett rungande skratt. Det är många som har roligt pga hans lekar. Trevlig helg o Allt gott till dig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Maria! Förstår familjens utrop. Kul! Kram från Ethel

   Radera
 6. Haha, PMS-bilen var klart roligast!

  SvaraRadera
 7. Bra jobbat! Inte världens lättaste uppgift den här gången (heller) :)

  SvaraRadera