Min novell

Min novell
Novell utgiven på HOI förlag

lördag 17 januari 2015

Påven Johanna
Ta en bok. 

Slå upp sid 47. 

Skriv en text baserad på tredje meningen

Jag tog boken som heter "Påven Johanna" av Donna Woolfolk Cross: 


Instinktivt trevade han efter faderns hand, men hejdade sig genast då han mindes moderns ord.

”Tänk på det, min son, att du har fyllt sju år. Nu kräver din far att du ska vara självständig. Visa dig aldrig rädd, även om du är det.”

”Varför inte, mor?”

Hans känsla för vad modern sa var dubbel. Samtidigt som han var stolt över att han tydligen hade kommit upp i en aktad ålder, var det massor av saker han fortfarande var rädd för.

”För att du är man. Du är den som i framtiden, när du tar dig en hustru, blir familjens överhuvud.”

Han hade stått framför sin mor som satt på en köksstol framför den enormt stora öppna spisen. Värmen hettade mot hans ena kind. Det höga ljudet av några sprakande tjocka vedträn som fadern hade ställt upp så att de stöttade varandra, lät tryggt. Han stirrade in i flammorna och blev bländad av den lysande blå färgen som fladdrade längst in i lågornas kärna.

Nu drog han tillbaka handen och tittade samtidigt upp mot sin far. I samma ögonblick snubblade han på en tjock rot som låg precis där han placerat sin högerfot. Han lyckades låta bli att ramla, men förstod att han måste titta rakt framför sig, för att klara att hålla balansen på den slingrande stigen. För att hinna med i faderns hastighet var han tvungen att hela tiden halvspringa. Men det hade varit något. Något som nyss hade rasslat till i skogen bredvid dem. Han hörde steg.

6 kommentarer:

 1. Jag har inte läst Påven Johanna men får en känsla av att du följer stämningen och språket i boken. Bra i vilket fall.

  SvaraRadera
 2. Ang kommentar hos mig. Jag tror att "Vad Milo såg" påminner om t ex Harold Fry eller Två sekunder i Byron Hemmings liv. Ska försöka börja läsa den ikväll.

  SvaraRadera
 3. Vilken häftig övning, den ska jag använda mig av i teatersammanhang faktiskt! Och; bra skrivet.

  SvaraRadera
 4. Intressant uppgift som du löste bra. /Bosse

  SvaraRadera