Min novell

Min novell
Novell utgiven på HOI förlag

fredag 11 juni 2010

Avslut

Ett paket till! Nej,det här funkar inte längre. Lisas ögonbryn åker i höjden, ögonen spärras upp, den djupa sucken skjuter genom kroppen, ett stönande far ut genom munnen så läpparna skälver. Hon bokstavligen drunknar i paket från Investera i Livet HB. Hinner inte svälja kapslarna med Omega 3 och 6 i takt med att leveranserna dunsar in. Är det förresten nyttigt att svälja så mycket inkapslat fett varje dag? Finns det inte en övre gräns när intaget istället innebär motsatsen, att det förkortar livet? Nu får det vara nog. Dyrt är det också.

Lisa bestämmer sig för att skicka ett e-mail: Jag vill härmed säga upp mitt abonnemang för leverans av Omega 3 och 6. Inget svar kommer. Är hon förvånad? Nej. Efter en stunds letande hittar Lisa ett telefonnummer på Investera i Livets hemsida: "Alla våra kundtjänstmedarbetare är upptagna för närvarande. Var god vänta, ni blir placerad i kö, eller annars är ni välkomna att försöka senare. Tack för att du använder Investera i Livets produkter." Hon slänger på luren efter tio minuters avvaktan.

Under en veckas tid försöker Lisa komma fram på telefon. På måndagen, den sjunde dagen, slår hon som vanligt siffrorna i telefonnumret. Siffror som hon vid det här laget kan utantill. Hör signalerna gå fram utan att förvänta sig att någon ska svara, men då händer det: "God Morgon, du har kommit till Investera i Livet, jag heter Lasse, vad kan jag hjälpa dig med?"

"Öh, jo, jag heter Lisa. Öh, jo, jag vill säga upp mitt abbonemang."

"Jaha, aha, vad heter du i efternamn? Har du ditt kundnummer till hands?"

"550611 och Svensson."

"Ett ögonblick. Jaha, nu har jag hittat dina uppgifter. Det står dig naturligtvis helt fritt att avsluta din prenumeration, men du är säkert medveten om att i ditt kontrakt står det att uppsägning av abbonemang endast kan ske en gång om året. I annat fall löper det på ytterligare ett år. För dig betyder det senast 31 maj och nu är det som du vet redan 7 juni."

"Men... men jag skickade faktiskt ett e-mail till er just den dagen, 31 maj. Har ni inte fått det?"

"Nej,vi har inte fått något e-mail från dig. Tyvärr."

8 kommentarer:

 1. Bra skrivet. Det var något åt det här hållet jag väntade mig när jag började läsa Hannas bidrag, men ni hade ju helt olika vinklar. Spännande!

  SvaraRadera
 2. Det där känner jag igen! Argh!!!

  SvaraRadera
 3. Har varit där, en prenumeration som bara gick att säga upp genom att byta kontokort ...
  Hög igenkänningsfaktor :-)

  SvaraRadera
 4. Hög igenkänningsfaktor.
  Jag har förbjudit min karl att säga ja till alla sådana här saker.

  SvaraRadera
 5. Å vad typiskt Sverige! jättebra! Du skriver så underfundigt humoristiskt!

  SvaraRadera
 6. Jag liknande erfarenheter av att säga upp ett internetabonnemang. Som tur är har jag aldrig abonnerat på några fettsyror, vitaminer, strumpor el dyl. Man lär av andras misstag. :)

  Som en kuriositet i sammanhanget kan nämnas att omega-6 anses vara ohälsosamt, medan omega-3 är hälsosamt. "Investera i livet" är med andra ord än mer oseriösa än vad de verkar vid första anblicken.

  SvaraRadera
 7. Hisnande är det. Borde vara brottsligt, särskilt om man lägger till utfiskningen som tydligen pågår storskaligt pga dessa små guldkapslar. (enl.U-G) Ugh!

  SvaraRadera