Min novell

Min novell
Novell utgiven på HOI förlag

fredag 29 november 2019

Platta


Min första skoldag

Jag ser den stora röda tegelbyggnaden som tornar upp sig framför mig. Jag och Åsa, som bor i samma hyreshus som jag, går tillsammans uppför den breda trappan och drar med gemensamma krafter upp porten. Vi vinkar åt våra mammor som står kvar på gården. Sen kliver vi in på skolans stensatta golv. Våra steg ekar i korridoren. Vi säger ingenting, tittar på varandra och ler lite smått.
En dörr till en skolsal står öppen. Det är vårt klassrum. Åsa och jag får bänkarna bredvid varandra. Jag tycker att fröken är jättevacker i sitt lockiga blonda hår och snälla ögon.

Vi går en promenad omkring skolan. På baksidan finns en blomsterträdgård där fröken visar oss olika blommor och berättar om deras namn. Den enda jag kommer ihåg är Lejongap. När fröken visar hur blomman liknar djurets gap blir jag fascinerad.6 kommentarer:

 1. En sådan blomsterträdgård fanns också på min skola. Det var ett staket runt den och en låst grind. Ingen fick för sig att klättra över staketet även om den såg spännande ut. Hade det varit i dag hade eleverna struntat fullständigt i det och blommorna hade varit nertrampade. Jag föredrar att minnas...

  Trevlig fredagskväll!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad intressant att du hade "samma" trädgård på din skola!
   Trevlig lördag!

   Radera