Min novell

Min novell
Novell utgiven på HOI förlag

lördag 9 november 2019

Blåsa


På vägen till Grebbestad tänkte han att det här var en perfekt dag för att genomföra planen. Men av någon anledning ville han inte. Ville lika med orkade inte, eller kunde inte uppbåda tillräckligt med krafter. Det var en ordentlig risk han skulle ta. Tänk om någon råkade se? I alla deckare med någon moral dök det alltid upp ett ofrivilligt vittne, som antingen tillämpade utpressning eller skvallrade. 

Erik måste dessutom skaffa alla attiraljer. Orkade inte tänka på det just idag. På hösten blåste det nästan oupphörligt i Bohuslän. Det skulle inte bli svårt att hitta en ny lämplig tidpunkt. Snart så … annars fanns det risk att han skulle tänka om. Börja fundera på alla faror, allt som kunde hända som inte fick hända. Nästa stormiga skymning skulle det ske. Han tummade med sig själv på det. Helst bastant med regn också, även om det gjorde det hela tyngre att genomföra.

Erik nynnade högt för sig själv när han svängde in på Grebbestads stora bilparkering nere vid hamnen. Vad var det för låt? Så kom han på. Niklas Strömstedts Sista morgonen. Den var smärtsamt vacker. Han fick lite ont i magen.4 kommentarer: