Min novell

Min novell
Novell utgiven på HOI förlag

torsdag 8 november 2018

Politiker


Som politiker måste man kunna påverka, övertala och lyckas med att få andra att vika in på samma bana. Hon kunde inte se sig själv i den rollen. Hennes erfarenhet var att hon aldrig fick med sig andra. Hennes förslag förkastades varenda gång.  Bara så där till synes anspråkslöst, innan hon ens fått berätta färdigt, satte de stopp. Hade hennes vänner och arbetskamrater så höga tankar om sig själva att de inte ansåg det värt mödan att fånga upp andras åsikter? De tycktes ständigt omsluta sig kring sina egna planer och bjöd aldrig in någon annan.

Var det så, slog det henne, att det var de som inte skulle lyckas som politiker? Alla de som hade sin uppfattning klar redan från början. Skulle folk  tröttna på den typen av individ?
Ledartypen skulle nog förstås ändå ha framgång. De där som alltid kom sättandes med näsan i vädret och en svans med fegisar i en rad bakom sig.5 kommentarer:

 1. Att kunna framföra sin åsikt på ett övertygande sätt är nog så viktigt men att kunna lyssna är en lika viktig förmåga.

  God kväll!

  SvaraRadera
 2. Tack Ulla och Znogge! Att kunna lyssna, att vara intresserad av att lyssna på andra tycker jag också är viktigt.

  SvaraRadera
 3. Verkligen sant det du skriver plus att hon är kvinna. Många politiker blir så stora på sig och tror att de har rätt hela tiden de sitter med/ kram

  SvaraRadera