Min novell

Min novell
Novell utgiven på HOI förlag

torsdag 29 november 2018

Framtiden


Ellen ser inte fram emot framtiden. Hon hör hur allvarliga problem hopar sig mer och mer överallt i världen. Demokratin är hotad. Mänskliga rättigheter blir hårt ansatta. Ledare med fula maktambitioner sprider ut sig. Att vara så kallat lyckad, vara stark blir allt viktigare. Hur ska alla svaga kunna hävda sig? Kommer de att bli attackerade av flåbusar som utan hot om repressalier ger sig på oliktänkande och fredlösa? Kommer de att duka under för fattigdom och orättvisor?

Går livets betingelser i cykler? Cirkeln är sluten. Är det dags för den mörka tiden?

I vissa stunder när Ellen grubblar, tycker hon att det är skönt att redan ha levt största delen av sitt liv.4 kommentarer:

 1. Vi behöver verkligen skriva om framtiden för att få människor att tänka till. Kul att både du och jag har gjort det idag. Din text bör du skicka in som en insändare. Tänkvärt bra/kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det var som en tanke, fast delad ;-). Tack Ljusletaren! Kram

   Radera
 2. Ibland tycker jag att det negativa får för stor plats i människors tillvaro. Vi kan inte göra all världens sorg till vår egen för då går vi under. Därmed inte sagt att vi inte ska tänka till eller tänka långsiktigt!

  God kväll!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fast jag är lite rädd för att tendensen sprider sig även till vår lilla del av jordklotet. Och då blir vi drabbade.

   Jag hoppas att vi kan fortsätta att leva i vår fina fria demokrati som vi har byggt upp.

   God kväll till dig också!

   Radera