Min novell

Min novell
Novell utgiven på HOI förlag

tisdag 28 mars 2017

Vinsten


Fram till dess hade det varit en fantastisk upplevelse. Att gå ombord i den enorma korgen. Att höra det ljudliga fräsandet ovanifrån och uppleva uppstigningen till himlen. Att se kända trakter ovanifrån. Till och med såg jag det hus där jag bodde. Mitt sovrumsfönster. Det var inte så långt ner till det tegelbeklädda taket. Det hissnade i magen, svindelkänslorna var nära. Min granne som bodde i lägenheten under mig kom gående över gården med en stor blå plastkasse hängd över axeln. Han var nog på väg till tvättstugan.

Men sen, när vi gled över Slottsskogen. Vi började sjunka. Sakta kändes det som. Först. Sen gick det fort. Vi landade i en stor ek. Jag ramlade med en duns rakt ner i golvet. Med ena axeln först. Det gjorde ont. Jag kunde inte resa mig. Korgen satt fast. På snedden. Ovanför mig såg jag att ballongens enorma flaggblå tygstycke hade vecklat in sig i grenarna.

 Det var då jag ångrade att jag köpte den där lotten. Att jag för en gångs skull fick högsta vinsten.


 

6 kommentarer:

 1. Vilken svindlande färd! Jättebra!

  SvaraRadera
 2. Bra knorr på det hela :-)
  /kram <3

  SvaraRadera
 3. Högflygande planer, haha. Skulle vilja åka luftballong men efter den här berättelsen så kanske jag tänker om. Får nöja mig med att jag hoppat Bungy jump!!

  SvaraRadera
 4. Vissa vinster kan nästan bli en nitlott... Härlig beskrivning!

  Kram

  SvaraRadera
 5. Vilken upplevelse! Målande skrivet.

  SvaraRadera
 6. Ja en på flera sätt högflygande och hög vinst :-)!
  Bungy Jump, Pia?? Låter mycket värre ...

  SvaraRadera