Min novell

Min novell
Ny novell utgiven på HOI förlag

torsdag 9 mars 2017

Spårvagnen

Anledningen till att Karin, utan att tänka närmare efter, sa till den unga tjejen var enkel. Hon hade precis kommit upp på spårvagnen och börjat ta sig längre bakåt i vagnen. Hon var tvungen att tränga sig fram. Många satt så långt ut på sätet att fötter och ben var i vägen. Hon undrade varför de inte kunde sätta sig ordentligt. Var det för att markera avstånd till grannen? Det resulterade i alla fall i att hon blev drabbad. Hon kände svetten kittla i hårfästet medan hon trängde sig vidare. Hon sparkade lätt, men ändå med ackuratess, på mäns och kvinnors läderskor och skinnstövlar. Det var en outtalad regel, när det var rusningstider, att fylla på vagnen bakifrån. Så fick hon syn på ett par långa ben iklädda slitna jeans med stora revor över knäna. De hindrade hennes vidare rörelse framåt eller rättare sagt bakåt. De jeansklädda benen hängde i luften rakt över gången.
 
"Du får ta ner benen. Jag kommer inte fram", sa Karin och blängde på tonårstjejen med knallrosa långt hår som låg samlat över ena axeln.
 
Dessutom, fast det sa hon inte, tyckte hon att det var osolidariskt att ta upp två säten.
 
"Då får du hoppa", svarade hon med ett leende.
 
Karin knuffade en aning mot hennes knän.
 
"Flytta dig."
 
"Nej."
 
Karin vet inte var hon fick modet ifrån, men i nästa ögonblick hade hon grabbat tag i tjejens ben och drog hårt. Med en smäll hamnade flickans svarta kängor på det grusiga golvet. Utan att titta och med högburet huvud gick Karin vidare.
 
"Subba!" hörde hon bakom sig.

 
 

9 kommentarer:

 1. Bra gjort! Husse säger ofta till ungdomar som sitter så för det är ett vanligt problem. Lustigt nog så tyckte jag att när man åkte tunnelbana i Stockholm så fungerade det bättre...

  Kram och ha en bra dag :D

  SvaraRadera
 2. Åh... trängsel i kollektivtrafik, eller ja ofta överhuvudtaget... Mycket bra skildring av det!

  SvaraRadera
 3. Vilket rötägg. Så infamt att le när hon säger "då får du hoppa". Mycket bra historia, och bra att ta ner hennes ben.

  SvaraRadera
 4. Så himla bra skrivet! Och det finns ju faktiskt sådan typer ;)

  SvaraRadera
 5. Direkt från verkligheten? Bra skrivet.

  SvaraRadera
 6. Tack! Kanske kommer en fortsättning :-) ...

  SvaraRadera
 7. Haha, bra initiativ! Kurage!

  SvaraRadera