Min novell

Min novell
Novell utgiven på HOI förlag

måndag 15 augusti 2016

Start


Att starta en resa. För mig består livet av en otalig mängd startade resor. Inte alla vandringar har fått ett avslut. Än. Den första började förstås när jag föddes. Sen har det hållit på, utan uppehåll. Det är nog det enda jag vet, att färden utmed min livslinje, en dag obönhörligt når fram till stupet. Jag kommer att falla rakt ut i intet. Jag har bara ingen aning om  när. Och jag hoppas det dröjer.
Bara en dödsdömd brottsling vet. Fast kanske ändå inte. Jag skulle kunna tänka mig att en sådan fånge hoppas ända in i det sista att något ska hända som gör att hen (han för det mesta) får nåd och får andas ett tag till.
Alla andra resor än livsresan kan jag ha mer koll på, fast jag har ändå inte fullständig uppsikt på en enda. Det kan hända vad som helst på vägen.

13 kommentarer:

 1. Ja, livsresan kanske är tur att vi inte kan styra!

  SvaraRadera
 2. Bäst att inte veta för mycket tänker jag.

  SvaraRadera
 3. Uh, fick lite gyngfly under fötterna när jag läste ditt inlägg. Jag vill se livsresan som ett stort äventyr. Men det är inte varje dag det går.

  SvaraRadera
 4. Tack för kommentarer!

  Jag förstår vad du menar Eva. Visst är livet ett äventyr. Men jag är så gammal att jag börjar känna vibbarna från stupet :-).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, nej, säg inte så :-) Du och jag är lika unga.
   Om du tittar efter så är det egentligen inget stup, det ser bara ut så på håll. På andra sidan finns en liten stege som leder ner till en jättefin stor och varm pool :-)

   Radera
 5. Så sant så! Det kan hända vad som helst på vägen ...

  Målet är öppet

  SvaraRadera
 6. Vi vet också att det är en enkel biljett man har....men det innebär ju inte att det är en enkel resa.....

  SvaraRadera
 7. Tack Birgitta och Inger!

  Bra sagt Inger, varken enkelbiljett eller enkel resa :-).

  SvaraRadera
 8. Brukar diskutera som du men det med den dödsdömde fången var något nytt. Ja de hoppas nog ända in i slutet och det gäller väl också de med dödliga sjukdomar. Gillar dina djupa tankar/ kram

  SvaraRadera
 9. Det är en spännande resa. Skönast att slippa veta slutdatumet. Viktigast att fylla den med så många trevliga saker som möjligt.
  Kram Bosse

  SvaraRadera