Min novell

Min novell
Novell utgiven på HOI förlag

onsdag 3 augusti 2016

Byns butik


Idag åkte de upp till den lilla lokala butiken i byn. Hon hade inköpslistan beredd i ena handen. Redan innan de klev in var hon irriterad. Som vanligt skulle det naturligtvis visa sig att inte alla ingredienser till kvällens middag fanns att köpa. Egentligen borde hon ha lärt sig att möjligheten att planera måltider var dömd att misslyckas. Alltid fick hon tänka om, ta något mindre lämpligt eller ibland helt ändra sin idé. Inga lagrade ostar, bara milda, milda, milda. Ingen bra rapsolja, bara ofärgad. Hur gick det till att göra rapsolja utan att få med en uns av den gula färgen? När hon satte näsan i flaskans mynning kände hon ingenting. Ingen doft. Nada. Hur många gånger hade hon kommit hem med en mjuk avokado som hon genast fick slänga? Oräkneliga. Helt sotfärgad inuti och med tunna rotliknande trådar.
Den första de fick syn på var den gamle mannen. Han som alltid måste prata med just dem. Han gillade nog att kunna visa de andra byborna att han kände sommargästerna. Stadsborna. Det hade väl varit helt i sin ordning, om det inte varit så att det enda intresset han hade var sina egna sjukdomar. Hur dåligt han mådde på det ena eller andra sättet. Vilka mediciner som funkade eller inte funkade. Hur ont han hade här eller där.

Idag kom de faktiskt ut med allt som stod på listan. Kors i taket.
 
Ord på M:
Middag, möjligheten, måltider, misslyckas, mindre, milda, mynning, mjuk, mannen, mådde, mediciner.

4 kommentarer:

 1. Vilken lättnad! Stenen föll pladask från hjärtat :)

  Den mogna människan.

  SvaraRadera
 2. Bra! Jag känner igen det där. Både pratglada sjuklingar, affärsutbudet på mindre orter samt de krav på råvaror som vissa har. Bra berättat. Kändes inte alls som en M-text.

  SvaraRadera
 3. Så skönt att allt fanns inne för en gång skull. Men den pratglade mannen verkade vara av den påfrestande sorten...

  SvaraRadera