Min novell

Min novell
Novell utgiven på HOI förlag

fredag 15 juli 2016

Moln


Molnen flög fram över himlen. Stående på den vattendränkta gräsmattan kände hon hur vätan tog sig in genom hennes tunna skosulor. Hon sträckte på nacken och tittade upp på himlen. Blev som tillfångatagen av anblicken. Hon stirrade med uppspärrade ögon. Nacken värkte. Med ena handens fingrar strök hon över nackmusklerna. Kände hur musklerna satt som kraftigt flätade rep som löpte vertikalt under huden. Mitt emellan de tunga mörka uppblandat med ljusa ulliga moln fick hon syn på en flik av en lysande blå himmel. Det var näst intill att hon blev bländad av den skarpa färgen. Hon suckade. En typisk svensk sommar. Hon tänkte på vad hon sagt den sista arbetsdagen före semestern:
"Äsch, vädret är oväsentligt. Klart att det är roligt om solen tittar fram, men det finns så mycket annat jag kan göra. Läsa, laga god mat, måla om i köket och kolla bra långfilmer."

Hon var avslöjad. Det visste hon. Det förstod hon på alla arbetskollegornas uppsyn. En aning ironi kunde skönjas i deras leenden. Men alla hummade instämmande. Klart man hittade på annat att göra.
Nu längtade hon så det gjorde ont i magen efter en  dag i solen. Att få svettas. Att få sitta under parasollet och dricka ett glas iskallt rosévin. Hon drog ihop koftan över bröstet. Huttrande gick hon uppför trappen. Tillbaka in.

5 kommentarer:

  1. Känner igen längtan, jag börjar jobba på måndag...

    SvaraRadera
  2. Hoppas hon får sol en annan dag :-)

    SvaraRadera
  3. Tack för era kommentarer. Ja, jag tror alla känner igen sig och solen kommer nog. Fast den verkar sitta långt inne den här sommaren.

    SvaraRadera