Min novell

Min novell
Novell utgiven på HOI förlag

måndag 4 januari 2016

Meddelandet


När hon fick meddelandet fick hon en känsla av att hon var med i Mission Impossible. Fast på allvar, ingen jäkla påhittad serie av händelser i en film där man kan luta sig tillbaka i soffan och slötitta. Koppla av helt eftersom man vet att hjälten klarar sig.

Rösten som pratade från mobilens dåliga högtalare. Varför hade hon glömt sina hörlurar? En raspig och lågmäld röst. Hon fick anstränga sig för att höra. Stirrade med stigande irritation på några små flickor som sprang runt bland björkarna och skrek på varandra. Känslan av att han pratade på det sättet för att verkligen betona angelägenheten i det han sade. En rysning fortplantade sig genom kroppen. Varningen, det förtäckta hotet om hon inte fullföljde, blev så mycket tydligare av hans stillsamma röst. Hans nästan retsamt långsamma tal. Ingen avslutande upplysning om att beskedet skulle förstöras inom fem sekunder. Ingen mobil som fräste till och förintades i ett moln av rök. Det som hon satt och väntade på, trots att hon visste att det inte skulle komma. Det här var verklighet.

Hon reste sig upp från parksoffan, tog några steg mot vattnet. Det glittrade av solsken i dammens tätt efter varandra inrullande korta vågor. Hon bligade rakt ner på en and som stod i vattenbrynet och stänkte upp vatten på sin glänsande grönblå kropp. Sen vände hon sig om och gick ut ur parken.

7 kommentarer:

 1. Har för mig att du sa att du är med i någon skrivargrupp stämmer det? Eller skriver du bara av det du får upp i dina tankar?
  Du skriver så detaljerat bra och lyckas verkligen få med läsaren. Bra gjort/ kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  2. Jag kollar ibland de dagliga skrivpuffar som publiceras på sajten "skrivpuff". Roligt sätt att få igång skrivarflödet. Jag ser det som en bra övning. Ibland blir det bra, ofta dåligt, ibland blaha blaha :-), men det gör inget.

   Radera