Min novell

Min novell
Novell utgiven på HOI förlag

söndag 10 januari 2016

En vän


Min tanke är inte att jag är slarvig. Det händer dock att jag fuskar. Av erfarenhet vet jag att jag kommer att bli straffad för det. Jag kommer att få göra om. Börja om från början. Var det inte Sven-Ingvars som en gång för  länge sen sjöng de orden? Att vara tvungen att göra en omstart  innebär att jag inte har sparat tid. Alls. Slösat tid har jag däremot gjort.

Förr, när jag var yngre, var jag en hafsig person. Jag fumlade runt med mycket. Det mesta i livet. Killar, vänner, skola, jobb. Jag var snabb i tanken, men det blev fel. Ofta. Med åren har jag lärt mig att ta tillvara sådant som betyder något för mig. Ibland gör jag inte det heller förstås. Jag blir nonchalant och tar vissa saker för givna. Det gjorde jag igår. Det ångrar jag nu. Bristen på ljus som finns inom mig idag gör mig låg. Den smutsiga snömodden på gatan utanför känns som en vän som förstår mig.

6 kommentarer:

 1. Bra skrivet. Jag gillar verkligen sista meningen. Det känns som det är läge att inleda en relation med snömodden och ta den på allvar.

  SvaraRadera
 2. Nu kommer dina underbara och djupa tankar fram igen. Gillar verkligen sådana här texter. Fast att slarva lite är ändå att fånga upp så mycket av annat som händer i livet. Vad som är rätt eller fel det får de lärde tvista om. Insikten med att göra som man vill och rätt och riktigt kommer in livet *sant* Fast allt som är kul kanske man inte slarvar med *skratt* Bra text i alla fall/ kram

  SvaraRadera
 3. Tack för era kommentarer! Känner mig bättre av era ord.

  SvaraRadera
 4. Bra text som blir personlig och fin. Håller med om snömodds-meningen. Udda och bra!

  SvaraRadera