Min novell

Min novell
Novell utgiven på HOI förlag

tisdag 12 januari 2016

Bosses tävling registreringsskyltar

Först hittade jag bara förkortningar som t.ex. EGO, EKG och LAB. Sen hittade jag några engelska som WAY och LET. Och JON och UHU, men de kändes inte riktigt bra. Jag hittade förresten ett namn: EWA. Sen hittade jag några andra bra, men när jag kom hem var bilderna så suddiga att det inte syntes vad det stod på två bilder av tre.

Visserligen är det inte konstigt längre att gå och stirra ner i en mobil på gatan. Men jag kände mig ändå en aning mysko när jag gick där med den så där beredd att hugga. Och stirrandes på bilar. Jag fick för mig att någon precis när jag var på väg att ta bilden skulle ta mig på axeln och säga:

"Hallå där" Vad håller du på med? Tänker du stjäla min bil?"

Efter en stund fick jag fyra bilder, men tyvärr bildar de ingen mening. Jag bestämmer mig ändå för:6 kommentarer:

 1. Jag tittar ofta på registreringsskyltar. Är det inget ord så brukar jag hitta på att det är en förkortning och vad den betyder.
  Vår registreringsskylt brukar många barn bli glada av. Den heter HEJ.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul med en hälsning! Vi hade en gång en bil med skylten BAK. Vi skojade och sa att vi hade bak både bak och fram.

   Radera
  2. Åh! Undrar om det är den bilen som finns i Gävle. Den som heter Hej alltså. Varje gång jag ser den komma runt ett hörn så blir jag så himla glad. Tänk att man kan bli så lycklig av att få ett litet hej :)

   Radera
 2. Kul! Då fick jag svar på min fråga om det fanns namn. Jag vet att vissa stötande ord inte finns med. Skönt att du kunde gå från förkortningar via engelska ord till svenska poänggivande ord. Undra om någon kommer att hitta det passande ordet TRE. Grattis till tre nya poäng. Kram Bosse

  SvaraRadera