Min novell

Min novell
Novell utgiven på HOI förlag

torsdag 29 april 2010

Skam

- Lisa! Du springer ner och köper en fralla med ost till mig! Och ta med dig en kopp kaffe också när du ändå är ute och ränner!

- OK! Jag kommer snart.

Lisas första anställning. Hon är tjugotvå år, utbildad företagsekonom. Jag får räkna med att börja nere i bottenslammet, tänker hon, vara som ett tjänstehjon. Arbeta mig uppåt, visa att jag är att lita på. Lisa drar en djup suck. Nej, egentligen är det inte alls rätt, funderar hon medan hon springer nerför trapporna, ut på gatan, på väg till den intilliggande smörgåsbutiken. Sanningen är att hon får svälja förödmjukelsen varenda jäkla gång någon skickar iväg henne på diverse infantila ärenden. Gå upp med kopian dit! Gå ner och få en underskrift där! Några minuter senare är hon tillbaka på kontoret, sätter smörgåsen och kaffet på ekonomichefens bord. Torsten, en chefskollega från linjeavdelningen studerar händelseförloppet sittandes i besöksstolen.

- Vad är det jag ser?! Det är ju skamligt. Vilken gammal mossig pascha du är, Leif! Ska hon inte tugga den åt dig också?!

7 kommentarer:

 1. Ha, ha...jag jobbade som plattsättarlärling ett tag. Gissa vem som inför ett antal ynglingar bar plattor i paket om 25 kg?
  Eller bar fix uppför trappor där hiss saknades.
  Ett redigt slitgöra som snart avslutades.

  SvaraRadera
 2. Det finns många paschor ute på arbetsplatserna även idag. Jämställdhet - ja på papperet i hyllan....

  SvaraRadera
 3. Japp i pappret. Men tror nog de flesta unga får börja där någonstans.

  SvaraRadera
 4. Bra text! Latoxe är vad han är!

  SvaraRadera
 5. Håller med föregående talare!

  SvaraRadera