Min novell

Min novell
Novell utgiven på HOI förlag

tisdag 10 april 2018

Veckans utmaning på Kulturkollo vecka 15


Veckans tema handlar om sanningar och osanningar, och konsten att skilja dem åt. Veckans utmaning går ut på att berätta tre saker om sig själv, två ska vara sanna och en ska vara falsk.

Vilken är falsk?? Gissa. Rätta svaret läggs in här på söndag.

1.       Det närmaste döden jag har varit var när jag tappade balansen på en klippa vid havet och handlöst ramlade framåt. I luften vändes min kropp och jag hamnade på rygg mellan två stenar som låg i vattnet. Stenarna låg så att mitt huvud precis fick plats i mellanrummet.
2.       När jag var i New York i maj 1992 och promenerade på Broadway kom Al Pacino gående mot mig. Han var jätteliten. Ungefär i min längd och jag är 1.61. Han nickade mot mig och hejade.
3.       Sommaren 1975 jobbade jag på Snäckgärdsbadens hotell och restaurang strax utanför Visby på Gotland. Bland andra kändisar från Stockholmstrakten var Sven-Bertil Taube där under några dagar. En kväll följde han med oss in till Visby för att festa tillsammans med oss knegare. En fest jag aldrig glömmer.
18 kommentarer:

 1. Eh, jag hoppas att första inte stämmer, för fy så obehagligt!

  SvaraRadera
 2. Jag har faktiskt ingen som helst aning och är dålig på att genomskåda dig. Fallet vid klippan lät väldigt dramatiskt så var det sant var det tur att det gick så bra.

  Kram och god tisdag!

  SvaraRadera
 3. Klurigt. Lutar åt det första. Eller så är det det andra! Skulle kunna vara det tredje också... Det är min gissning! Bra beskrivet

  SvaraRadera
 4. Nummer 2 är falsk. Så liten är inte Al Pacino.

  SvaraRadera
 5. Alltså! Omöjligt :-) Jag tror nog (och hoppas verkligen) att det är fallet från klippan som är ditt ljug.

  SvaraRadera
 6. Håller med Marias bokhylla, för jag vill inte att ettan ska vara sann!

  SvaraRadera
 7. Jag blir också en smula stressad av ettan, hoppas den är påhitt! Men jag tror kanske att tvåan är påhitt. Det var inte Al Pacino, kanske nån annan?

  SvaraRadera
 8. Jag vill verkligen att det ska vara den första som är ljug så jag gissar det och håller tummarna.

  SvaraRadera
 9. Jag tror träffen med Al Pacino är ljug för han är inte så liten.

  SvaraRadera
 10. Hur svårt som helst. Men du har kanske bara läst att Al Pacino är lite kort till växten? Fast jag kan tro på alla dina tre, du glömde väl inte ljuga? :-D

  SvaraRadera
 11. Tror att Al Pacino är en lögn.

  SvaraRadera
 12. tror att alternativ 1 är osant

  SvaraRadera
 13. Hoppas att ett är osant. Pacino är faktiskt ganska kort så jag hoppas den är sann.

  SvaraRadera
 14. Jag vet inte om någon läser det här, men nummer två var den som var osann. Jag har aldrig mött Al Pacino. Visste att han var kort, men att han ändå var 1,70 som jag såg nu på nätet ... vet inte om jag tror på det ;-).

  Nummer ett är tyvärr sann. Får ångest varje gång jag kommer att tänka på tillfället. Har varit där efteråt några gånger ... OMG! vilken tur jag hade!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hade rätt att Al Pacino var osann, men jag hade egentligen hoppats att ettan varit lögn. Hu så hemskt! Du måste ha haft en skyddsängel!

   Radera
 15. Hemskt att ettan var sann - men som du säger, vilken tur du hade.

  SvaraRadera