Min novell

Min novell
Novell utgiven på HOI förlag

fredag 1 april 2016

Längtan


Dagens uppgift var att ta en bok och skriva en text baserad på en slumpmässig mening i slutet av boken.
Boken jag råkade ta ur bokhyllan var Nu vill jag sjunga dig milda sånger av Linda Olsson. Meningen lyder: Om jag kunde det skulle kanske min längtan lugna sig.

 
 Min text:

Om jag kunde det skulle kanske min längtan lugna sig. Om jag fick krafter nog att ta mig upp ur fåtöljen jag sitter i. Då skulle jag säkert klara av att förflytta mig ut i köket. Stödja mig på käppen och sakta vandra fram till köksfönstret. Jag skulle luta mig framåt och låta kroppen vila mot diskbänken. Hur länge skulle jag få vänta? Under tiden skulle jag betrakta fågelbordet. Kanske skulle en rödhake hitta dit och picka i sig av de frön som fortfarande fanns kvar. På åkern långt bort skulle jag urskilja rådjursfamiljen. Mamma, pappa och tre killingar. Deras vita hjärtformade bakdelar. Om jag hade tur skulle jag få se dig komma gående uppför grusgången. Med ditt speciella sätt att gå. Rak rygg och hakan höjd. Du skulle få syn på mig i köksfönstret, le, vinka och skynda på stegen. Jag skulle höra dig öppna ytterdörren och då skulle jag ropa:

"Älskling, äntligen är du hemma!"

3 kommentarer:

  1. Underbart skaldat och det flera gånger om. Nästan så att en tår faller från min kind *ler* Så här har många det i dagens samhälle *tyvärr* / kram

    SvaraRadera