Min novell

Min novell
Novell utgiven på HOI förlag

onsdag 3 februari 2016

Bosses tävling poliser och deckare

Bosse, du sätter mig verkligen på prov. Deckarpoliserna gick hyfsat bra att fota. Men sen... jag tog faktiskt en långpromenad idag ända ner till stan. Vandrade från Kungsportsavenyn, förbi Heden och bort till stora polishuset. Där tog jag en bild på huset och kände mig skum eftersom några män i en bil, som närmade sig, tittade väldigt långt efter mig. Civilspanare?

Sen gick jag vidare till Centralen. Där finns poliser, tänkte jag. Jo, jag fick ett foto av en bil med Posthotellet i bakgrunden.

Jag gick vidare mot Östra Nordstan. Tänkte, nu ger jag mig och skulle precis hoppa på spårvagnen när jag fick syn på en polisbil som stannat i Brunnsparken. Jag såg en polisman kliva ur. Jag suckade. Så öppnades passagerardörren och vad kommer ut. Jo, en poliskvinna!

Herregud! Med resoluta steg gick jag fram till dem.

"Ursäkta, men jag är med i en bloggtävling och undrar nu om jag kan få ta en bild av dig", sade jag och tittade på kvinnan.

"Ja, fast ska den läggas ut på en officiell sida?"

"Tja, officiell vet jag inte, men det är min blogg."

"OK, men jag vill vara anonym."

"Men ska du inte ta på mig också?", sade mannen.

"Jovisst,det kan jag göra", sade jag.

Resultatet ser du här:

8 kommentarer:

 1. Kul! :) Vad snäll du var som lät honom också vara med. Du funderade aldrig på att fråga om han inte möjligtvis hade någon polishundkollega i närheten? Vilket äventyr du fick vara med om. Det är ett rejält polishus. Kanske det största som jag kommer att få se hos er. Rolf ser extra glad ut på bilden.
  Kram Bosse Wallander

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo tanken fanns där att fråga om hund, men jag ville inte dra det längre ;-).

   Radera
 2. Grattis, så roligt. Så modigt av dig att gå fram och fråga om du fick fota polistjejen. Jag tog i smyg, hon hade ryggen mot mig så hon såg inte att jag tog en bild.
  Polismannen poserar villigt däremot.
  Trevlig kväll.
  Kram!

  SvaraRadera
 3. Grattis!! Bra jobbat och så modigt gå fram och fråga om du fick fota. Imponerad!! Ha det så gott. Kram :-)

  SvaraRadera