Min novell

Min novell
Novell utgiven på HOI förlag

tisdag 23 februari 2016

Bosses tävling - Ove för en dag

Roligt att leta irritationsmoment. Det är mycket skräp som irriterar mig, märker jag. Här kommer mina Ove-grejer:


Härom veckan låg en hel stor sängmadrass rakt över alla soptunnorna. En tax i brunrutigt tyg? Hur kan det komma sig att någon får för sig att ställa den vid soptunnan för metallföremål?
Vinden. Detta är en liten bråkdel av allt som folk slängt utanför vindsutrymmena, i gångarna. Om jag hade vågat hade jag gått vidare och fotat allt "junk" som ligger längre in. Jag vågade inte. Den ensamma glödlampan som sitter högt upp i taket har gått sönder. Livsfarligt att ta sig igenom högarna, speciellt i mörker. Och jag får erkänna att jag blev mörkrädd. Vem vet vad som står där uppe och väntar på mig? Men jag kan meddela att när jag och Kjell var däruppe senast (då var jag inte rädd) stod det bl.a. en gammal tjockteve, flera malätna soffor, kartonger med kläder och gamla nedsuttna fåtöljer. Bland annat.
 
 
Utanför ett dagis. Barnen har målat söta bilder. Himlen och hus och solar. Sen har några större barn sprutat färg över motiven. Vad säger man?
 
 
Nu blir det genant. Det här är utanför vår grannes dörr. En trappa nedanför oss. Det mesta har legat där sedan vi flyttade hit i februari 2009. Bland annat är det en säck cement som nu har gått sönder och murbruk sipprar ner på golvet. Skorna klev han ur någon gång för ungefär två år sedan. Tidigare låg allt mer utspritt, men nu har trappstädarna föst in allt så det ligger klistrat mot väggen.Är det inte slöseri, så säg, att ha gatlampor tända mitt på ljusan dag?


 

5 kommentarer:

 1. Stacks Taxa. Någon borde ta hand om henne. Någon borde även ta hand om grannen. Genast blir jag nyfiken på hur det ser ut inne i lägenheten. Kanske toppmodernt och kliniskt rent. Bäst du håller dig ifrån vinden.
  Kram Bosse

  SvaraRadera
 2. Bra gjort att du vågade ta med din stökiga granne! :)
  Jag skulle bli tokig om det såg ut så där hos våran granne.

  Klottret över dom fina teckningarna gör mig verkligen ledsen.
  Att det ska vara så svårt att låta blir.
  Väl utfört uppdrag! :)
  Ha det fint idag.
  Kram

  SvaraRadera
 3. Att döma av vad som hänger för fönstren, gamla nötta slitna påslakan, tror jag tyvärr inte att grannen har särskilt toppmodernt inne i lägenheten :-).

  Tack Kolonilotta! Ska kolla hur du gjort med ditt uppdrag. Kram från Ethel

  SvaraRadera
 4. Om jag inte minns fel fanns det något som hette, Irritationsombudsmannen, på baksidan av en kvällstidning. Dit fick folk skriva av sig vad dom var irriterade på. Jag tycker dom borde införa den igen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra idé. Där skulle man kunna lufta sina irritationer!

   Radera