Min novell

Min novell
Novell utgiven på HOI förlag

måndag 22 februari 2010

Trollade han?

Hennes önskan att få barn är brännande het. I begynnelsen har hon en tveklös tilltro till friheten. Barn kan komma sen... någon annan gång. Epoker och skeenden i livet kommer... och tar slut. Hon upptäcker aldrig den varma kärlek som kunde lossat hennes längtan efter moderskap.

Många år senare. Nu har hon funnit den. Äntligen. Kärleken. Kärlek är en eld som blir till kol och aska (Gustav Rosenhane). Strofen ekar i hennes huvud. Det är sent i livet. För sent.

Hon står och ser ut genom fönstret. Ser långt bort, rakt in i det oändliga. En bil kommer smygande runt gathörnet. Det är han Hennes älskade kliver ur bilen. Vänder ansiktet upp mot henne, vinkar. Efter honom rumlar det ena barnet efter det andra ut. De har honungsfärg i hyn och ebenholts i håret. Skrattar och ler mot varandra. Hon räknar till två flickor och en pojke. Vad är det för barn?

Hon kan inte låta bli, ropar rakt ut i luften. Tar ett språng mot dörren, hoppar ner för trappporna, tre steg i taget. Ut på gatan.

"Vad har hänt? Har du trollat?"

7 kommentarer:

 1. ojdå blir det en fortsättning hoppas på det blev lite frågor i mig, kul att läsa dina texter

  SvaraRadera
 2. Mysigt och hemtrevlig text, du får fram värmen och hennes förvåning bra!

  SvaraRadera
 3. Oj vad spännande!
  Undrar vad som hänt.... vill veta!!
  Jag kräver en fortsättning :)

  SvaraRadera
 4. Bra och mystifierande. Drömmer hon? Fint skrivet.

  SvaraRadera
 5. Ljuvlig! Vill inte ha en fortsättning ;)(menar det positivt) älskar när något så vackert finns om än bara för en kort stund :D Och ditt språk är vackert det med!

  SvaraRadera
 6. Ja - vad händer se´n? Texten föder tankar...

  SvaraRadera