Min novell

Min novell
Novell utgiven på HOI förlag

måndag 15 februari 2010

Glamour

Ja... du kan ju faktiskt bli något. Men du förstår... för att få uppleva glamouren måste du offra lite på vägen. Alltså, den där potatisnäsan måste vi göra något åt och brösten... ja brösten syns ju knappt.

Sväng runt så jag får se. Seså... ett varv till. Mmm... annars är det OK. Riktigt läckert, faktiskt. Getingmidjan har du redan. Fast håret, håret måste blonderas, platinablont blir sexigt. Du vet, herrar föredrar blondiner.

Jag har en roll i en film som skulle kunna passa dig. Tror inte du behöver gå på audition. Inte mycket spel som krävs, ingen krävande dialog. Viktigt att vi lär dig att gå på höga klackar. Det är en konst att gå på stilettklackar. Fordrar träning att gå med sträckta ben. Det här blir en perfekt film att börja din riktiga karriär med. Slut med små bortglömda dåliga filmer. I mig har du hittat en duktig manager som vet vad som passar dig.

Din framtid är utstakad. Förresten, Norma Jeane Baker kan du inte heta nu när du ska bli en stjärna. Jag vet! Marilyn Monroe blir snyggt! Gratulerar till en kommande lysande karriär... Marilyn!

8 kommentarer:

 1. Haha, precis vad jag tänkte innan jag klickade in på kommentarslänken:
  Kul! :-)
  Den där "flugan på väggen" är lite varstans.

  SvaraRadera
 2. Ja, vad tusan är glamour??? Bra!!! Och stackars Marilyn...

  SvaraRadera
 3. Det känns som man är där, nästan som det är till mig han pratar. Kul vändning på slutet.

  SvaraRadera
 4. är det bara jag som tänker - sk..tstövel?

  SvaraRadera
 5. Bra skrivet, kul! Och lustigt, jag håller precis på att läsa Marilyn-boken Blonde av Joyce Carol Oates... Var nära att jag skrev om henne också.

  SvaraRadera
 6. Varför satsa på en insida? det var på 50-talet väl? o nu är det ännu värre, nu är det inte bara de kvinnor som vill göra filmkarriär som blir itutade att det är bara utsidan som räknas....
  Det var en bra o underfundig text!

  SvaraRadera