Min novell

Min novell
Novell utgiven på HOI förlag

tisdag 22 december 2009

Funderingar kring att avvika från statistiken

Att avvika från statistiken.

Hur beter man sig eller är man då? Är det det samma som att jag är ovanlig, avviker från det en del kallar normen? Att inte vara som folk är mest. Att inte ingå i den högsta stapeln i diagrammet utan i en av de små kortväxta högarna av människor på bägge sidor om den resliga stapeln.

Men... även om jag är ovanligt heterogen, ingår jag väl i totalen? Är med i klumpen av alla undersökta variabler. Med i statistiken.

Att avvika från statistiken? Betyder det att man inte är med i någon stapel alls?

5 kommentarer:

 1. Du slog huvudet lite på spiken där!
  Jag tillhör väl dem där på sidan om, och trivs där eftersom jag föredrar att vara lite udda och speciell framför att vara som alla andra.
  Du som är så duktig på att skriva och redan testat på hos sourze. De har en till siad som heter zitiz.se men de artiklarna man publicerar där får man betalt för om de gillas av dem som läser. Gå in och kika!

  SvaraRadera
 2. Den sk normalfördelningen...Standardavvikelse finns det något som heter också. :)

  SvaraRadera
 3. Viljan att höra till, vara en i mängden är en farlig instinkt hos människan. Många har utnyttjat detta faktum till allt annat än bra saker. Det vill till att välja sina stunder då man önskar att inte avvika från statistiken.

  SvaraRadera
 4. Ja det där med statistik är minsann inte lätt. Att avvika gör man nog inte från statistiken direkt, men snarare från normen. Så den höga stapeln i statistiken är förmodligen normen och de andra kortare är ickenormativa. Kul och underfundig liten text! Cissi

  SvaraRadera
 5. det var en intressant tanke. Kul text!

  SvaraRadera