Min novell

Min novell
Novell utgiven på HOI förlag

torsdag 10 januari 2019

Skogen


Filmen var gastkramande. På mer än ett sätt. En liten flicka i jordgubbsröd blank regnkappa  och en lika röd sydväst spred skräck i bygden. Ingen såg någonsin hennes ansikte. Bara ryggen på den lilla knappt ens meterlånga kroppen när hon försvann in mellan de höga granarna. Jo ... en gång anade man hennes bleka ansikte. Hennes mun sprack upp i ett stort tandlöst grin. Jag fick en förnimmelse av att det var en gammal människa innanför regnkappan. Rysningarna for genom kroppen, från hjässan och ner till tårna. Innan jag kunde fokusera på filmduken igen hade hon försvunnit in i dunklet. Jag undrade om hon bodde i skogen. Om det var en död människa som kom tillbaka för att hämnas. Hon var kortväxt, som en sjuåring. Ingen vuxen person. Frågorna hopade sig. Sen blev det lugnt. Människorna i byn gick tillbaka till normala gängor. Alla glömde bort den otäcka varelsen. Tills en dag ...7 kommentarer:

 1. Låter som en riktigt ruggig film!! Ja, frågorna hopar sig; vem är hon och hur ska det gå för byborna? finns filmen på riktigt?
  Bra, rysligt skrivet!

  SvaraRadera
 2. Spännande och jag vill höra fortsättningen/ kram

  SvaraRadera
 3. Något säger mig att det kommer att hända något otäckt snart. :)
  Ruskkram från RaukBosse

  SvaraRadera
 4. En film helt i min smak kan jag säga så självklart såg jag scenen framför mig. Nu händer nog något snart...

  SvaraRadera
 5. Tack för era kommentarer!

  Jo just det, Jag Irrbloss, jag såg en kortfilm av Hitchcock för måånga år sen där det var en figur inblandad med just en sådan röd regnkappa och sydväst. Har helt glömt vad filmen handlade om, annars.

  SvaraRadera
 6. Fortsätt...jag vill veta mer....

  SvaraRadera