Min novell

Min novell
Novell utgiven på HOI förlag

tisdag 8 mars 2016

Bosses tävling om hundar

Jag tog en promenad till Slottsskogen. Där var jag säker på att jag skulle träffa både hundar och mattar och  hussar. Först gick jag till "posten" för att köpa kuvert och skicka iväg ett brev.
 
På väg dit mötte jag första hundarna. En boxer och en amerikansk boxer. Kvinnan blev förtjust när jag frågade om jag fick fota hennes hundar.
 


Två damer kom gående jämsides, men de promenerade trots det inte tillsammans. Den ena var en Beagle
 

och den andra var en Powder Puff, men det var ju inte med på Bosses lista.Sen kom två äldre damer med en Yorkshire terrier. Också så väldigt förtjusta i att jag ville föreviga deras hund. Det var mycket intresserade av att få veta vad det var för slags tävling jag var med i. Väldigt söt men hade svårt att stå still.

 
Ytterligare två damer som kom med denna Jack Russel. Den var liten tyckte jag. De berättade då att jyckens syskon hade varit så tuffa att han hade fått lite för lite mat i sig i början av sitt liv. Söt.En äldre allvarlig man kom med denna Dvärgschnauzer. Han var måttligt road av min fråga om jag fick fota. Jag tyckte att han, mannen alltså, drog i kopplet lite väl mycket. Han såg nästan ut som om han hade velat skänka mig hunden.På gården när jag precis skulle gå hem, mötte jag den här Labrador Retrievern. Också en man som undrade vad jag skulle med fotot till. Men han log och såg trevlig ut.Det här är faktiskt en Dvärgpinscher som jag lyckades kapa huvudet på :-). Utom tävlan kanske eftersom jag ju redan har fem hundar. Men iaf.


En korsning. Matte visste inte, men trodde det var tre olika raser. Något spanskt bland annat. Utom tävlan.
En Stabyhoun, en av Sveriges minst förekommande hundar sa ägaren. Inte med på Bosses lista.Någon som tappat en joggingdojan i spåret?

 
 

4 kommentarer:

 1. Jag tror det är din sko som ramlat av. :) Vilket äventyr du var med om. Antagligen växte det så stort så du glömde det viktigaste. Du måste i en kommentar till mig på min blogg skriva upp vilka fem raser du ställer upp med så att andra ska kunna läsa och domaren som ska sätta poäng och förhoppningsvis färga blått. Titta på min lista först. Skriv fem raser. Solkramar från Ystad.

  SvaraRadera
 2. Ja tänk om jag hade kommit hem med en Dvärgschnauzer?? Vad hade Kjell sagt då?

  Nej, jag har tittat och mina joggingdojor står bägge kvar. De är dessutom inte lila :-).

  Kramar från Ethel

  SvaraRadera
 3. Haha, den med täcket var rolig. Ibland hinner man inte ta fram kameran förrän hon har sprungit iväg.

  SvaraRadera