Min novell

Min novell
Novell utgiven på HOI förlag

torsdag 23 september 2010

Har du kört fast?Känner du till hur nyttigt det är att äta svamp?

Har du kört fast i livet? Behöver du en nystart, bli piggare, orka mer? Vill du leva länge? I så fall har jag ett förslag till dig.

Ät svamp.

Om du äter svamp minst två gånger i veckan garanterar jag att du får ett längre liv. Men det finns en liten hake; du måste plocka svampen själv i skogen. Undrar du varför det inte går lika bra att köpa den i närbutiken? Jo, för att det är så viktigt hur och var den växer.

En svamp som gror vilt i naturen växer långsamt. Det nyttiga i svampen får spira i sin egen takt. Smak och värdefulla ämnen expanderar utan brådska. Odlade svampar är som tomma skal. Ytan är felfri, attraherar, men det är allt.

4 kommentarer:

 1. Nä?
  Jag som köper svamp i affären...
  Du låter som en riktig försäljare, fast tvärtom. =)

  SvaraRadera
 2. Jäklar så gammal jag ska bli....Vi plockar hela årsbehovet till oss själva och flera av våra vänner...och äter ofta svamp. Nu är det trattkantareller som är aktuella!
  ut i skogen ska vi gå...hej å hå!

  SvaraRadera
 3. hmmm du luras lite smart flicka.
  Helt rätt att vi lever längre om vi plockar själv.
  Promenaden och luften hjälper nog till.
  Bra text

  SvaraRadera
 4. Tack för din kommentar. vad synd att vi inte kunde ses...det hade varit roligt att träffas IRL. Jag kommer nog att tillbringa mesta tiden i Papertalks monter, så det där med att gå runt blir det nog sämre med.
  Apropå svamp kan jag bara säga att jag inte gillar konsistensen. Det vänder sig i magen på mig, ungefär som när musslor kommer på tal och folk pratar lyriskt om hur musslan slinker ned i halsen på dem.
  Men, men jag får väl komma tillbaka i nästa liv som något djur och då lära mig äta svamp. Ha, ha...

  SvaraRadera