Min novell

Min novell
Novell utgiven på HOI förlag

måndag 1 juni 2020

Guld


Min hjärtevän Roy är världens snällaste hund. Mot mig. Mot andra kan han rent av vara livsfarlig. Nej, det är inte som du tror. Roy är inte min, utan min grannes. Fast jag är säker på att han gillar mig mer än husse och matte. Ibland säger Roys husse, Lennart, att vi är som ett gammalt trolovat par. Båda två är vi misstänksamma mot människor (fast jag inser att jag också är en människa) och tyr oss mest till varandra. Jag ser i Roys bruna ögon med stänk av guld, att han kan läsa av mig, vilket humör jag är på. Om jag är låg är han lugn och skäller inte. När jag mår bättre hoppar han ystert omkring. Det är härligt med en individ som jag inte behöver förklara allting för hela tiden.

Inte en dag passerar utan att jag går in till mina grannar och tar med mig Roy på promenad i skogen. Vi går alltid minst två timmar. Varje gång har jag mina fårskinnsstövlar på mig. På något märkligt sätt får de mig att känna mig närmre naturen. Dessutom är de skönt mjuka. Roys matte, Britt, brukar säga att Roy är helt slut efteråt. Han lägger sig direkt i korgen och sover hela kvällen och hela natten. Jag får en känsla av att Britt och Lennart är lite besvikna på Roy. Att han inte bryr sig om att spendera tid med dem. Han är inte intresserad, säger de samtidigt som de grimaserar. Ibland får jag lust att fråga om jag inte kan ta över Roy. Det ska jag göra. Imorgon.6 kommentarer:

 1. Bästa vännen ever!!!!

  SvaraRadera
 2. Åh vilken fin berättelse med ett härligt språkligt flyt.

  SvaraRadera
 3. Hmm... Vad hände med min kommentar?
  Undrar vad husse och matte säger om detta?

  Ha en fin dag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Försvann din kommentar? Konstigt. Tack för din kommentar nu iaf :-).

   Radera
 4. HERPES är en allvarlig och återkommande sjukdom som inte kan botas genom läkemedel eller injektioner av de amerikanska läkarna men det bästa sättet att ta itu med Herpes är genom att ta naturliga örter medicin för det, jag har läst om DR JAMES den stora herbalistläkaren som botade mig från herpes med hans kraftfulla örtmedicin. Jag kontaktade honom för att veta hur han kan hjälpa mig och han sa att jag aldrig skulle oroa mig för att han skulle hjälpa mig med de naturliga örterna! Efter två dagar efter att ha kontaktat honom berättade han att botemålet var klart och han skickade det till mig via UPS SPEED POST och det kom till mig efter 3 dagar! Jag använde medicinen som han instruerade mig (MÖRNING och kväll) och jag blev botad! Det är verkligen som en dröm men jag är så glad! för människor som lider av herpes och andra sjukdomar bör kontakta honom för sin örtmedicin eftersom jag är ett levande vittnesmål och jag botades av herpes och hans medicin är legitim. Jag skickade honom vad han begärde och han skickade mig sin medicin som jag tog i tre goda veckor och idag är jag här ute med negativt resultat. när jag gick på testet var jag så glad efter att ha gått igenom hans medicinering. du kan nå honom via VIA E-post drjamesherbalmix@gmail.com eller whatsappnummer: +2348152855846

  SvaraRadera