Min novell

Min novell
Novell utgiven på HOI förlag

torsdag 11 juni 2020

Emelie och tvättkorgen


Med ett stön lyfte Emelie tvättkorgen. Så jäkla tung.

”Vad i helsicke? Har han lagt alla sina tunga vintertröjor och jackor i korgen? Klart han har! Det är ju min vecka. Bäst att passa på”, muttrade Emelie medan hon dunkade i korgen mot vartenda ett av de femton trappstegen, hela vägen ner till källaren. ”Lägg i så mycket som möjligt bara, min käre Magnus. Den här veckan då du kan leva i sus och dus och fullständigt strunta i mig och tvätten.”

Med möda vände hon på korgen och lät alla smutsiga kläder rasa ner på golvet. Emelie grimaserade när hon hörde ett dovt tungt ljud. Hade Magnus glömt något i en av klädesplaggens fickor? Men lät för otympligt och åbäkigt att förvara i en ficka. Om föremålet inte var av bly. Hon satte sig ner på huk och letade och sorterade samtidigt i högar för rätt gradantal. Var hade alla hennes plagg tagit vägen? Emelie var säker på att hon lagt ner sitt nyinköpta turkosa tränings-set igår kväll, sina överdragsbyxor. Hon erinrade sig att hon vid det tillfället sett sin rosa sommartopp och några trosor ligga överst. Emelie krafsade runt bland alla plagg så ihärdigt att två av hennes lösnaglar ramlade av. Hon stirrade under några sekunder på de korta ringfingernaglarna. Samma finger på båda händerna. Hur var det möjligt? Sen fortsatte hon. Magnus mörkblå kostymbyxor. Han brukade alltid lämna in sina kostymer på kemtvätt. Allihop samtidigt, ungefär en gång om året. Utan att tänka satte hon handen i ena fickan. Fick upp en nyckel. En liten ensam nyckel utan nyckelring. Då såg hon den. Väskan som låg under två herrskjortor. Hon tog tag i handtaget, reste sig upp och placerade den på bänken. Den såg ut som en mindre typ av träningsväska, med ett rejält handtag. Emelie provade. Nyckeln passade. Trots att hon aldrig tidigare hållit i ett vapen, såg hon att det var en revolver. Ett vapen till, en pistol. Rejält tunga. I det ögonblicket hörde hon ytterdörren slå igen däruppe. Magnus! Med revolvern i handen rusade hon upp för trappan.

”Vad i helvete …!?” ropade Magnus när hon uppenbarade sig i dörren ner till källaren.

Han tog ett steg emot henne. Knallen gjorde att det tjöt som Hesa Fredrik i öronen. Magnus stirrade på henne, tog sig om magen med båda händerna. Vågor av blod flödade över fingrarna och den knallvita skjortan. Han raglade till och ramlade ihop i en hög.7 kommentarer:

 1. Oj! Här var det verkligen dramatik på hög nivå! Hur ska detta sluta?

  Ha en bra torsdag!

  SvaraRadera
 2. Dramatiskt värre. /Kalle Byx

  SvaraRadera
 3. Hushållsarbete kan sannerligen få oanade konsekvenser, men det här var oväntat! Känner igen mig i tankesnurret som denna inte helt roliga syssla kickar igång.
  Suveränt skrivet!

  SvaraRadera
 4. Hoppsann, här händer det saker. Det måste bli en fortsättning!

  SvaraRadera