Min novell

Min novell
Novell utgiven på HOI förlag

tisdag 3 oktober 2017

Tematrio - Tanter och farbröder

Lyrans Noblessers tematrio. Tre böcker som har äldre människor som huvudpersoner. Här kommer mina förslag: 

Harold Fry och hans osannolika pilgrimsfärd av Rachel Joyce
Handlar om Harold Fry, en äldre "oansenlig" man, som vandrar genom hela England. Han går så långt att hans skosulor försvinner. Målet för vandringen är en kvinnlig kollega från förr som han vill träffa innan det är för sent. En långsamt berättad historia med både humor och svärta.

Italienska skor av Henning Mankell
En äldre man bor ensam på en annars ödslig ö. Enda sällskapet är en hund och en katt. Ett stort misstag som han, för inte så länge sen, gjorde sig skyldig till i sitt arbete fick honom att han fly människor. En kvinna från förr dyker upp och kräver att han ska följa med på en resa. En annorlunda road movie.

Nätternas gräs av Patrick Modiano
Under tiden Jean promenerar omkring på Paris gator minns han kvinnan han var förälskad i för många år sen. Han följer i hennes och sina egna spår. Kvinnan var hemlighetsfull. Han försöker förstå henne. Vem var hon? Varför umgicks hon med män som verkade tillhöra maffian och på skumma barer och hotell? Lägenheten hon tog med honom till. Det var något konstigt med den.


8 kommentarer:

 1. Har inte läst någon av böckerna i din trio. Tack för tips!

  SvaraRadera
 2. Modiano är bra! Men Rachel Joyce törs jag inte prova igen, jag blev så arg på hennes "Två sekunder i Byron Hemmings liv".

  SvaraRadera
 3. Italienska skor har jag läst, den var bra, liksom allt av Mankell... Harold Fry-boken blir jag nyfiken på, tack för tips!

  SvaraRadera
 4. Har inte läst någon av böckerna. Tack för tipsen.

  SvaraRadera