Min novell

Min novell
Novell utgiven på HOI förlag

fredag 13 oktober 2017

Symmetri

Ta en bok. Välj en slumpmässig mening i mitten av boken. Skriv en text inspirerad av meningen.

Meningen : Vilket skapade en fulländad till och med gudomlig symmetri
sidan 188 i Stephen Kings bok Den som finner


Regelbundenheten i promenaderna. Det var den tillsammans med klädernas elegans, som skapade en fulländad till och med gudomlig symmetri. Hennes sätt att gå med rak rygg och hennes speciella sätt att svänga med höfterna. Han kunde inte ta ögonen från kvinnan. Den duvblå yllekappan som gick ton i ton med halsduken och handskarna. Den röda väskan som var placerad över ena axeln, som underligt nog gick perfekt ihop med det blå. Efter några dagar då han av en slump tittat ut genom fönstret exakt samma tid på dagen. Då visste han. Det var ingen slump utan tankeöverföring. Ren och skär telepati. Han hade förresten sett hur hon sneglade upp på honom. Inte varje gång. Då och då. 

En dag tog hon av sig hatten och lät det långa röda håret ramla ner över ryggen. Precis framför honom. Han var publik och hon stod på scenen. Så höjde hon armen och vinkade. En aning avmätt tyckte han. Ungefär som han hade sett drottningen göra. Mer än minimal svängning på handen än en viftning. Han vinkade inte tillbaka. Sen gick han bort från fönstret. Ingen eller inget skulle få förstöra den gudomliga symmetrin. 


8 kommentarer:

 1. Så snyggt skildrat och så långt ifrån Stephen King som man kan komma! Kan verkligen se det framför mig :D

  Kram och trevlig fredag!

  SvaraRadera
 2. Wow! Så himla bra att jag dör lite när jag läser! Målande och träffande beskrivning. Jag tycker att du skriver jättebra!

  Jag tog också en mening ur en stephen King bok, då det finns många sådana böcker i min bokhylla men livet kom för mycket emellan för att jag skulle få tid till att skriva igår.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh tack Jessan för dina fina ord! Stärker mig mer än du anar :-).

   Radera
 3. Stephan King? Lite otippat! Bra skrivet!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ibland kan King bli rätt filosofisk i vissa meningar ;-). Tack!

   Radera