Min novell

Min novell
Novell utgiven på HOI förlag

torsdag 30 oktober 2014

BesattKnappast en enda ledig dag utan att hon gick till restaurangen. Hon upplevde inte att det var hon själv som tog beslutet. Det var någon annan, en okänd kvinna som tagit plats i hennes kropp. Som kväll efter kväll gick samma väg, längs hela Stora Gatan, fram till Västra Långgatan och sen till vänster runt hörnet, alldeles invid torget. Hon ville inte, men det gick inte att låta bli. Hon var besatt av honom.

När hon öppnade dörren slog den heta luften emot henne. En blandning av matos och elektrisk direktvärme från elementen. Hon la märke till hur han omedelbart såg henne stå längst upp i trappen. Som om han känt det på sig och tittat upp i exakt rätt ögonblick.

Hon räknade trappstegen ner. Sju stycken. Ett ledigt bord längst inne i ett hörn. Hon drog ut en stol och satte sig. Under tiden hon läste i menybladet såg hon i ögonvrån, att han serverade ett ungt par som satt på andra sidan salen, intill de stora panoramafönstren ut mot gatan. De satt på samma sida av bordet. Hoptryckta som om de var sammanväxta. Hon låtsades rycka till när han en några minuter senare ställde sig intill hennes bord. Hon såg rakt in i hans vita skjortbröst. Sakta höjde hon blicken tills hon såg rakt in i hans stirrande ögon. Det ena blått, det andra grönt.

– Du igen.

– Ja, sa hon, jag igen.
 
 

 

6 kommentarer: