Min novell

Min novell
Novell utgiven på HOI förlag

torsdag 9 oktober 2014

Planen


– Kan den där jävla motorn inte starta snart? Jag fryser så in i helskotta, ropade hon över bullret från startmotorn som långsamt drog ett trögt varv till.
Eller om det var för att hon tappat tålamodet som hon hojtade. Hon såg hur hans kropp stelnade till. Iakttog hur han tog bort handen från startnyckeln och lutade sig bakåt.
Det knarrade skärande i bilklädselns iskalla syntetmaterial när han vände sig mot henne.
– Antingen får du hålla tyst, eller också kliver du ur bilen, att tjura hjälper inte ett dugg.
Under några sekunder stirrade han på henne. Med öppen mun blängde hon tillbaka.
– Hur blir det?
– Jag fattar inte, sa hon med stark betoning på varje ord, jag fattar inte varför jag gifte dig med dig.
– Nehej?
– Nej, för planen var att gifta mig rikt, med en snubbe med ambitioner att komma någonstans. Inte med en fattiglapp som bara har råd med en skrotbil som man aldrig kan lita på att den startar.
– Du själv då? sa han, öppnade bildörren och klev ur.
Stilla satt hon och följde honom med blicken när han med några långa kliv tog sig runt bilen, slängde upp passagerardörren, lutade sig ner mot henne och tog ett hårt tag om hennes axel.
– Du, du kan packa dig iväg. Nu!

 

6 kommentarer:

  1. Man får bara gnälla lite lagom...

    SvaraRadera
  2. Gamla bilar kan då få ut för allting...

    SvaraRadera
  3. Mitt under en stressad situation kommer det, hon tidigare bara tänkt, ut ur munnen. Du har fångat situationen mycket bra. Att man säger för mycket, eller sanningar som borde ha sagts tidigare, i en situation som inte är rätt för de svåra samtalen. Kan inte låta bli att ta hans parti i utifrån din text, men å andra sidan måste man förstå att mycket har hänt innan hennes tjuriga utfall.

    SvaraRadera