Min novell

Min novell
Novell utgiven på HOI förlag

torsdag 23 oktober 2014

Hänger det ihop?


Mycket har hänt i min omgivning den senaste veckan. En vän har dött, en väninna är sjukskriven för depression. Några andra väninnor undrar varför de är kvar på sina jobb som de inte är intresserade av. Eller egentligen; de vill göra något annat. Något som ger dem mer som människor, de vill utvecklas, känna att de gör en insats. Inte för företaget som producerar saker, varor som vi ska köpa, utan mänskligt. En väninnas man har blivit allvarligt sjuk. En annans kära hund har avlidit.

Och jag ska till läkare imorgon. Senaste tiden har jag grubblat, mer än vanligt, över livet. Varför det blir som det blir. Vi stressar för att leva och överleva. Pengar måste in. Annars hamnar vi på gatan. Tankarna gör mig nervös, rädd. Är det dåligt? Kan funderingarna i sig göra mig sjuk? Hänger det ihop? Kan stress, nervositet över livets skörhet innebära något negativt för min hälsa? Eller är det att förenkla sambanden?

10 kommentarer:

 1. Styrkekramar om du behöver. Livets stora gåta. Såg att jag blivit bloggnominerad. Kul. Ska försöka svara på frågorna.

  SvaraRadera
 2. Livet innebär som vi alla förnimmer, både det ena och det andra. ibland hopas sorgen och ibland glider vi fram på en räkmacka, och däremellan är det gott o blandat :-) Tror stenhårt på kroppens och hjärnans inneboende kraft att ta sig igenom, förbi och passera svårigheter utan kvarstående men. kanske blir vi lite ärrade men samtidigt lite visare. allt gott till dig ethel, du är en inspiration för många. mvh från din författarkollega maria bielke von sydow

  SvaraRadera
 3. Kanske är vi, som börjar närma oss pension, inne i en ny fas, där nya val ska göras...ge upp eller skaffa ett fortsatt bra liv...du förstår hur jag menar va? Det gäller nog att vara mera rädd om sig, lyssna på varningarna, men inte "måla faen på väggen" så att säja....

  KRAM

  SvaraRadera
 4. Tack för era fina kommentarer. Tror på det ni säger. Och förstår vad du menar foxy. Tack Maria för hälsningen.

  SvaraRadera
 5. Får mig att tänka på Stefan Jarls film Godheten som de visade på TV häromkvällen. Och visst, allt hänger ihop.

  SvaraRadera
 6. Ibland, nej ofta är sambanden enkla. Det borde inte vara så komplicerat att hitta det enkla i livet.

  SvaraRadera
 7. Ja det hänger verkligen ihop, tror jag. Men man kan styra sina tankar ... eller? Men skriva kan man i alla fall alltid - som tur är.
  Tack för nomineringen!

  SvaraRadera
 8. Viktiga tankar om livets skörhet.Tror vi är många som känner igen oss i det du har skrivit här.

  SvaraRadera
 9. Du förenklar inte. Jag tycker du är duktig på att svara på dina egna frågor. Min gissning är att sanningen finns att hämta där. Den fas du kommit till är när varningsklockan blinkar rött. Det är för många saker som hänt på för kort tid och tillsammans med att du vill göra något annat meningsfullt är det FRISKT av din kropp att reagera. "Ethel. Nu måste du lyssna på mig. Jag vill inte att du fortsätter i samma ekorrhjul längre." Hoppas du fick träffa en vettig person idag som tar dig på allvar. Styrkekram Bosse

  SvaraRadera
 10. Visst travar man på i ett ekorrhjul som aldrig tar slut och jag undrar många gånger varför vi lever. Varför vi finns till och vad vi håller på med. Jobba, äta, sova i all oändlighet. Jag har genom årens lopp lärt mig att koppla av i alla fall. Bokar ett par hotellnätter, singelrum, 5-6 böcker med och sen slappar jag. Det är ok att det rullar på, bara man får koppla av ibland. Ta hand om dig, kram Pia.

  SvaraRadera