Min novell

Min novell
Novell utgiven på HOI förlag

torsdag 13 september 2018

Minnet av en karusell


Mitt i sandlådan stod en karusell. Trägolvet med dess en gång prydligt målade röda färg hade med tiden fått en matt rostbrun nyans och det nakna träet tittade fram. Två små flickor bakade sandkakor som de sen monterade på höjden. Det skulle bli ett sandslott. Så reste de sig upp. Slottet hade ramlat ihop och blivit en helt vanlig sandhög. De borstade bort sand som fastnat på svettiga händer, armar och nakna ben och gick fram till karusellen. För att få tempo började de flänga runt. Runt, runt. Så tog en av tjejerna sats och tog ett språng upp.

"Hoppa!" ropade hon medan karusellen svängde iväg. "Hoppa nu!"

Den andra flickan snubblade. Höll på att ramla. Hoppade. Missade. Hamnade med ansiktet rakt ner i karusellens golv. Hon skrek. Hon spottade blod och skrek.


6 kommentarer:

 1. Karusellerna var väldigt roliga men inte helt ofarliga. Numera tror jag att det inte går att få upp farten så mycket... Jag kan se tjejerna framför mig!

  Ha en bra dag!

  SvaraRadera
 2. Dramatiskt. Såna karuseller finns fortfarande.

  SvaraRadera
 3. Usch då! Grupptryck och det gick som det gick/ kram

  SvaraRadera
 4. Ajajaj, jag minns en karusell i Tennisparken i Vingåker som vi åkte i. Vi snurrade tills vi mådde illa, men vi höll oss kvar

  SvaraRadera
 5. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 6. Visst är det och var farligt. En hel del som hände i barndomen som kunde vara livsfarligt. Oroliga föräldrar förstod man inte då, men nu ...

  SvaraRadera