Min novell

Min novell
Novell utgiven på HOI förlag

torsdag 1 mars 2018

Hon


Nu är hon gammal. Struttar fram som en struts, brukar hon säga. Ända sen hon var liten flicka har hon gillat att uttala sig drastiskt och med drypande ironi. Omgivningen tyckte inte att en flicka skulle prata på det vulgära sättet.  Det passade sig inte, sa de. Fast det är ju det skämtlynne hon är född med. Ibland undrar hon vem hon har ärvt det av. Om det var far eller mor. Det var nog mor. Hon kunde bita ifrån. Numera struntar hon i vad folk tycker. Hon kan verkligen inte bry sig om mindre vad andra säger om henne än vad hon redan gör. Hemma haltar hon fram och tillbaka i vardagsrummet och mumlar för sig själv. Det enda roliga hon har nu för tiden, att fundera ut nya kvicka kommentarer. Hon har alltid ett antal på lager som hon plockar fram vid rätt tillfälle. Ibland får hon ett skratt, ibland bara en sned grimas. Det viktigaste är ändå att hon över huvud taget får en reaktion.14 kommentarer:

 1. Sista meningen får verkligen texten att byta stämningsläge.

  SvaraRadera
 2. Vilken kruttant!

  SvaraRadera
 3. Det var jag som var anonym nyss. Lite strul bara.

  SvaraRadera
 4. Visst är det reaktion man vill ha :)

  SvaraRadera
 5. Känner igen mig lite där...Haha

  SvaraRadera
 6. Det finns så himla många saker som enligt vissa kulturer/samhällsnormer inte ska vara passande för en tjej! Bra att hon har struntat i dessa töntiga regler och har fortsatt att vara sig själv. Synd bara att hon känns ensam!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Jessan! Ja jag befarar att ålderdomen kommer att bli ensam för oss, inte alla, men många. Förr eller senare.

   Radera
 7. Håller med om att reaktionen är viktig. Det visar att något har lyssnat och reagerat. Befriande att våga säga vad man tänker men det kommer nog oftast med åren.

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Znogge! Håller med dig. Jag vet att jag säger mycket mer vad jag tycker nu än förr.

   Radera
 8. En utebliven reaktion i en skruvad text kunde också varit intressant. Där läsaren undrar vilken pinsam, elak pik som kastas först ut i luften.
  Den "resan" tror jag många kvinnor har gjort i vår generation. Har sett den på nära håll och uppskattat den mycket.
  Kram Bosse

  SvaraRadera