Min novell

Min novell
Novell utgiven på HOI förlag

torsdag 29 mars 2018

Vad görs?


Villkoren för kvinnor är orättvisa. Fokus borde vara på total förändring. Det säger många, att det borde vara det naturliga. Vad tjatar du om, ungefär. Men är det en tillräckligt het brännpunkt? Jag har under de senaste åren börjat tröttna. Blir så in i Norden utmattad av att det inte händer något.
När kommer det nya rika livet efter pension för det täcka könet att börja? Täcka könet, förresten? Vad menas med det? Jag misstänker att med "täcka" menas det skyddade, det dolda? Precis det som kvinnan inte är. Varken fredad eller gömd. I högsta grad synlig. Efter år av hemmatillvaro med små barn och ofta lång tid med halvtidsarbete väntar en fattig sista tid i livet.
Vad görs?8 kommentarer:

 1. Ja det är väl att fortsätta jobba som görs... :-(

  SvaraRadera
 2. Man kan skriva om det. Som du.

  SvaraRadera
 3. Ja, jag håller med. Vad görs? Jobba mer och spara som f*n verkar vara enda förslagen - som om det är underförstått att vi är lata och slösaktiga. Hur många har män som överlåtit insparad pension till sin fru, trots möjligheten? Bra att du skriver om det här. Låt pennan brinna! Mer!

  SvaraRadera
 4. Även som heltidsarbetande inom kommunal tjänst kan jag hålla mig för skratt när jag ser min pension. Får väl leva på luft och kärlek när det blir så dags...

  Kram och god skärtorsdag!

  SvaraRadera
 5. "Täck" betyder "vacker"- Men du kanske var ironisk?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo jag associerade mer till "det täckta könet" ;-).

   Radera