Min novell

Min novell
Novell utgiven på HOI förlag

tisdag 20 mars 2018

Tillvaron


Det finns inget bättre än att gå och se en teaterföreställning. Jag, som kvinna, går alltid dit med en känsla av trygg samhörighet med de andra i publiken. De allra flesta som går på teater är ungefär som jag. Faktum är att jag känner ren kärlek till den som sitter vid min sida. En främling men ändå inte när jag ser tårarna av rörelse som liknar mina egna.
Eftersom jag bor i en förort långt ut och inte äger någon bil tar jag tåget in till storstan. Jag gör mig alltid omsorgsfullt i ordning inför besöket. Jag duschar och tvättar håret och speglar mig länge. Kollar att jag ser presentabel ut från alla håll.
Barnen som fyller tågkupén, inte ens de kan störa mig. Jag kopplar bort stojet och går helt in för att försätta mig i rätt känsla inför mitt äventyr. Mitt hjärta är uppfyllt av guldet som snart kommer att omge mig. Guldet i min annars enformiga tillvaro utan glans.9 kommentarer:

 1. I sanning ett nydanande perspektiv på scenkonsten! Bra!

  Svar på kommentar hos mig: Jag kan inte förstå varför du tror att min fiktiva text skulle handla om MIG?? ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej nu när du säger det så ... var fick jag det ifrån ;-)?

   Radera
 2. Jättefint perspektiv och bra skrivet. Sista meningen gör mig vemodig.

  SvaraRadera
 3. Det är något visst att gå på teatern men för min del blir det för sällan.

  Ha en bra tisdag!

  SvaraRadera
 4. Inte jag heller går särskilt ofta. Men NÄR jag går har jag lagt märke till männens bortavaro. Mest kvinnor.

  TACK!

  SvaraRadera
 5. Känns som om du har skrivit om mig!!!

  SvaraRadera
 6. Har fått för mig att jag skulle vilja skriva en teaterpjäs någon gång, men till det behövs erfarenhet av att gå på teater. Och där är jag långt ifrån "jag"-et i din berättelse. Går en gång vart tredje år. Typ. Fint skrivet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har förstått att det är väldigt speciellt att skriva ett teaterstycke. Skulle kanske vara roligt att prova. Har aldrig funderat över det. Går ungefär lika ofta som du på teatern.

   Radera