Min novell

Min novell
Novell utgiven på HOI förlag

torsdag 7 december 2017

Inte första gången

Det var inte första gången. Han hade sett det vid ett flertal tillfällen. Sekunderna innan han räknade med att det skulle komma betraktade han hennes ansikte oavbrutet. Och visst kom det. Det började alltid med att näsborrarna vidgades. Läpparna särades. Hon utstötte skarpa ljud. I munnen på motparten. Ibland lyckades hon höja röstläget så pass mycket att det dränkte den andres stämma, som då tystnade. Lika ofta lyckades hon inte. Det var vid dessa tillfällen den uppenbarade sig. Mun- och struprörelsen. Hon tystnade, pressade ihop munnen och formade läpparna till en grimas. Sen svalde hon så hårt att den förvridna minen liksom fortplantade sig till hakan och vidare ner till halsen där de horisontella mjuka vecken av fett darrade till.

Han visste inte hur länge han skulle orka med hennes underliga manér. När han väl upptäckte det. Efter det hade irritationen blivit värre och värre. Den kom inte längre krypande utan slog till som ett slag i magen. Det hela gick honom på nerverna, helt enkelt. Det var nog bäst för både honom och henne själv om han gjorde henne medveten om ovanan. En stöt gick igenom honom när han insåg hur det skulle bli. Att hon skulle ge igen. Han funderade. Säkert hade han också underliga saker för sig. Men vad?


8 kommentarer:

 1. Vilken spännande text!

  Kram och god eftermiddag!

  SvaraRadera
 2. Bra skrivet! Man kan fundera på vad man har för konstiga egenheter.

  SvaraRadera
 3. Bra skrivet!Tänk vad omöjligt det är att sluta störa sig på någon sån där egenhet när man väl börjat tänka på det. Och såklart har man ju egna fast man inte alltid har så bra koll på dem...

  SvaraRadera
 4. Tack! Ja visst är det lätt att bli hooked och bara se (o)vanan till slut.

  SvaraRadera
 5. Jag bara älskar dina härliga texter, överraskande och bra!

  SvaraRadera