Min novell

Min novell
Novell utgiven på HOI förlag

onsdag 20 september 2017

Svågern

Ta en bok. Välj en slumpmässig mening i mitten av boken. Skriv en text baserad på meningen.

Hon pratade länge där ute, jag hörde inte vad hon sa, men hon lät upprörd.
Från Världens vackraste man av Lena Ackebo s. 222

Hon pratade länge där ute, jag hörde inte vad hon sa, men hon lät upprörd. Jag reste mig upp och barfota tassade jag försiktigt fram till den stängda altandörren. Kikade ut. Eftersom solen höll på att försvinna under horisonten, började ljuset bli liksom beslöjat. Lena stod med ryggen mot mig. Jag la märke till hennes krumma rygg och kände irritation över att hon inte kunde räta på ryggen. Snart fastnade hon väl med axlarna i det framåtsluttande läget. Mobilen höll hon på ett sätt så att ringfinger och lillfinger spretade rakt ut från huvudet. Ungefär som en del höll vinglas. Kanske tyckte de att det såg fint ut. Fiiint. Jag tyckte det såg löjligt ut. Speciellt när machomän gjorde det. Jag spetsade öronen.

"Du är ju inte klok", hörde jag. "Du kan inte mena att du ska sätta mig i den knipan", fortsatte Lena.

Jag kunde inte låta bli att bli nyfiken och undra vad det rörde sig om för knipa. Jag kände till att min syster var olyckligt gift. Hade hon en älskare, som hotade med att avslöja henne? Eller var det min svåger som ville skiljas och därmed kunde kasta ut henne från lägenheten? Jag visste att bostadsrätten stod på honom. Eller både och. Precis i det ögonblicket vände Lena sig om och våra ögon möttes.


7 kommentarer:

 1. Snyggt fångat verkligen!

  Kram och god kväll!

  SvaraRadera
 2. Bra! Blir det någon fortsättning? Den boken har jag också haft som inspiration någon gång. Vill minnas att min text handlade om att klippa naglarna.

  SvaraRadera
 3. Jösses... spännande!! Vad handlar samtalet om och vad händer när systrarnas blickar möts? Jag är fast och vill läsa mer!!

  SvaraRadera
 4. Jag väntar också på en fortsättning.

  SvaraRadera
 5. Tack alla ni som läser! Blev en fortsättning.

  SvaraRadera