Min novell

Min novell
Novell utgiven på HOI förlag

fredag 15 september 2017

Krogen

Jag hade varken klänning eller högklackade skor idag. Igår menade jag. Jag äger bara en klänning. Den köpte jag för fem år sen och har använt den en enda gång. På krogen igår hade jag byxor på mig. Grå byxor och på fötterna bar jag boots. Faktiskt med klack, men jag skulle inte kalla den hög.

Det jag la märke till och som gladde mig mycket var att när jag klev in genom dörren fick jag syn på en äldre man som stod vid baren. Han såg bra ut. Smal med en tight vit skjorta och välsittande blå jeans. Han betraktade mig oavvänt när jag promenerade fram till bardisken. Han log. Han visste inte det då, men kvinnan som stod bredvid honom var en vän till mig. Hon presenterade oss. Jag kommer inte ihåg vad han sa för namn. Jag var nog inte riktigt medveten. Såg bara ett par ljusblå ögon som såg in i mina gråblå. Min vän berättade sen att han var en gammal ishockeypappa. 


6 kommentarer:

 1. Roligt med en hockeypappa för en gångs skull, till skillnad från alla hockey- och fotbollsmorsor eller -fruar för den delen! Mycket målande gestaltning som gör det lätt att se hela scenen framför sig. Suveränt!

  SvaraRadera
 2. Vilket möte! Även jag kan se det framför mig. se hur ögonen möttes...

  Kram och god helg!

  SvaraRadera
 3. Bra! Känner de varandra sen tidigare? Gillar din beskrivning av honom och kvinnobeskrivningen där man identifierar sig med sitt klädval. Han verkar vara en riktig snygging.

  SvaraRadera
 4. Härlig stämning det blir med ljusblå kontra gråblå ögon! Det känns så äkta, som att "jag" väljer sitt rätta jag, inte klänning som verkar forcerat, och då träffar en intressant person.

  SvaraRadera