Min novell

Min novell
Novell utgiven på HOI förlag

torsdag 18 maj 2017

Grejerna


Leif gick hemåt. I hans mage rörde det sig. Fladdrade. Han var nervös. En stark ovisshet om vad som skulle möta honom. Han gick långsamt steg för steg uppför trapporna. Så olikt hur han annars alltid gjorde, studsade upp två trappor i taget.
De satt i köket, fullt upptagna med att äta av hans couscous han gjort i ordning i morse. I luften låg en tung doft av saffran och kummin.
"Kommer du? Nu?" sa hon och tittade på honom bakom en gles hårgardin.
"Är min mat god?" sa han och nickade mot de välfyllda tallrikarna.
"Du. Dina grejer ligger i ryggsäcken", sa hon.
"Vad?"
"Såg du inte i hallen?"
Han vände sig om och gick tillbaka. I ett hörn stod hans packning. Grejerna hade lagts ner så vårdslöst att ryggsäcken inte hade gått att stänga. En skjorta hängde en bit utanför. Han lutade sig ner, vände på säcken och hällde ut allt. Omsorgsfullt började han att vika ihop sina kläder, försökte släta till och lägga allt tillrätta. En av skjortorna hade hon tagit från badrummet. I morse hade han sköljt upp den och hängt på en galge. Den var inte torr än. Fukten gjorde att tyget redan luktade en aning unket. En rörelse i ögonvrån gjorde att han tittade upp. Etta stod i hallens dunkel och stirrade på honom.
"Brian bor här nu. Du flyttar", sa hon.
Han svarade inte utan trängde sig förbi henne och fortsatte in i sitt rum. Eller före detta rum. Kläder och handdukar, som inte var hans, låg överallt på stolar, på sängen och på golvet. Det var ingen pedant som flyttat in.
"Var har du tänkt att jag ska sova då?"
"Det får du väl ordna själv."

8 kommentarer:

 1. Bra! Det känns som man kommer in mitt i en historia. Har jag missat något?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack GP! Nej du har inte missat något. Precis som du säger, du kommer in mitt i en scen. Jag tog med dagens skrivpufford i manuset jag skriver på.

   Radera
 2. Bra! Kan inte låta bli att undra över karaktärernas relationer till varandra. Är det ett ex? En inneboende? Bra skrivet hur som helst.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Tricia! Du har båda rätt. Leif var från början tänkt att bli en inneboende som raskt blev en älskare som nu med ens blivit ett ex :-).

   Radera
 3. Mycket bra skildrat! Undrar också om det kan vara en ett favoriserat syskon eller en älskare som får flytta in?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Skymning! Jag kan säga så mycket att det är inget syskon iaf ;-). Kul att du läser!

   Radera
 4. Kan bara instämma! Mycket bra skildrat. Tror det blir han som tjänar på det i längden...

  Kram

  SvaraRadera