Min novell

Min novell
Novell utgiven på HOI förlag

torsdag 19 januari 2017

Mannen mitt emot


Uppgiften var att ta en bok. Välja en slumpmässig mening i mitten av boken. Skriva en text baserad på meningen. Jag valde Störst av allt av Malin Persson Giolito Sid 183:
Amandas ögonlock började se tunga ut, hon letade efter en mer bekväm ställning

 

Gruppterapi. I ett svagt ögonblick hade Amanda anmält sig. Tillvaron hade blivit ohållbar, hon fastnade i svart grubbleri. Ständigt. Dag som natt. Hela dagarna i panik, kroppen i uppror. Till slut var hjärnan fullständigt tom. Hon missade möten, glömde överenskomna dead lines i jobbet och kylskåpet ekade av övergivenhet. Igår ramlade hon raklång i gatan och hennes glasögon flög flera meter. I ögonvrån såg hon en man som tog upp dem och sprang fram till henne.
"Hur gick det? Gjorde du dig illa? Här är dina glasögon."
Hon sa inte ens tack. Så såg hon annonsen i GP och utan att fundera anmälde hon sig. De satt i en ring på golvet. Alla hade tagit av sig skorna och satt i strumplästen i skräddarställning. Var och en fick berätta varför de kommit. Efter en stund orkade hon inte lyssna på de andra deltagarna. Amandas ögonlock började kännas tunga, hon letade efter en mer bekväm ställning. Benen var stela som träribbor av ek.
"Du verkar ointresserad", sa mannen mitt emot henne. "Vad gör du här egentligen? Du verkar ju bara vara ett enda fett ego."
En stöt i magen. Utan att tänka reste hon sig upp. Tog tag i sina läderstövlar. Hon kände de skarpa blickarna, klev på någons fot när hon flåsande tog sig bort till dörren.
"Fly du bara. Precis din stil", hörde hon honom ropa innan hon slängde igen dörren bakom sig.

7 kommentarer:

  1. Riktigt bra och så väl meningen passade in!

    SvaraRadera
  2. Verkligen bra berättat!!!!
    Levde mig verkligen in i huvudpersonen och hann tänka vad var detta för klåpare som lät tungan så felaktigt löpa *ler*
    Fem (av 5) plus till dagens text/ kram

    SvaraRadera