Min novell

Min novell
Novell utgiven på HOI förlag

måndag 25 juni 2018

Fido


Fido kan Anna lita på. Han finns där för henne i vått och torrt, tills döden skiljer dem åt. Kanske dör hon före. Fast vem skulle ta hand om hennes älskling om hon försvann?

Det är länge sen hon slutade tro på människan. Otaliga var de tillfällen hon under livet gått på samma mina. Något hon i förtroende sagt till Maggan som hon sen fått en raljerande fråga om av Kristina. Ett förtroligt meddelande är under alla omständigheter lika med en hemlighet för Anna. En sak man inte för vidare. Hon hade säkert inte uttryckt hur viktigt det var att Maggan behöll det för sig själv. Så var det. Det var hennes eget fel.

Det är alltid hennes eget fel. Dennis som försäkrade henne sin kärlek, som i nästa stund gick i säng med Doris. Det hade Maggan berättat att Doris med stora gester och ingående detaljer skildrat. Det var väl hon själv som inte var tillräckligt vällustig i sängen. Hon var säkert lika tråkig där som i alla andra sammanhang.

Fido och hon har en helt annan relation. På ett annat plan, ett jämbördigt förhållande. Inget kan komma emellan dem. Bara döden.


4 kommentarer:

 1. Människans bästa vän sägs det. /Kalle Byx

  SvaraRadera
 2. Tänk om Doris ljuger? Eller Maggan? Man ska inte behöva säga "håll tyst om det här" egentligen, och frågan är om vissa skulle bry sig ändå...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej tycker inte det heller, att man måste betona att inte föra vidare. Borde en vän veta ändå. Tack Irrbloss!

   Radera