Min novell

Min novell
Novell utgiven på HOI förlag

fredag 29 juni 2018

Allvarlig


Är med i en utmaning på Skrivarsidan om att skriva 100 ord per dag från idag och fram till 5 augusti. Dagens 100 ord som jag ska ha med i manuset jag skriver på:

Leif förstod varför många sa att han var en allvarlig typ. Det tyckte han själv. Att flina och skratta med dem andra killarna var omöjligt. Mungiporna drogs istället ännu mer i riktning neråt. Ibland sa de i raljerande ton att han låtsades vara djup, att han egentligen var precis som dem. Han trodde att han hade ärvt sitt mörka humör av mamma. Eller annars influerats av henne. Kanske smittats. Under uppväxten var han tvungen att relatera till hennes ständigt återkommande depressioner. Hela huset andades hopplöshet. Pappa drog upp persiennerna och några minuter senare drog mamma ner dem med en smäll.


https://skrivarsidan.nu/

4 kommentarer:

 1. Tragikomiskt. Det passar för ett tungt ämne som depression. Man påverkas onekligen av att växa upp med det i familjen. Kanske skulle Leif ha varit annorlunda utan det inslaget. Skulle man kunna gömma en glad prick bakom en allvarlig fasad? Svårt att tro det... och vad vore poängen med det..? Jag är lagd åt det allvarliga hållet. Ibland önskar jag att jag vore lite mer gladlynt. Men hur? ;)
  Snyggt skrivet!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Jag är också en allvarlig typ ;-). Men kan skratta i sammanhang när jag känner mig trygg.

   Kanske typiskt för sådana som vi att vara skrivande personer? Vi betraktar mer än är i centrum av gruppen. Finns både för- och nackdelar med att inte vara så gladlynt,tänker jag.

   Radera
 2. Kul tanke med 100 ord och det är en hel del kul du levererar!

  SvaraRadera