Min novell

Min novell
Novell utgiven på HOI förlag

onsdag 30 maj 2018

Äktenskapet


Jag tänkte först att det var något som oftast hände i långa äktenskap. Man blev mer vänner än ett älskande par. Trots att inget utöver det vanliga skedde upplevde jag en förändring. Vi gick upp på morgnarna, åt frukost, sa hej då till varandra och tillbringade dagarna precis som vanligt med våra vanliga sysslor. Han tog inte i mig på det sätt han brukade göra. Det var svala pussar på kinden när han kom hem från jobbet och när vi lagt oss vände han ryggen till. Jag antog att han var trött efter svettiga dagar på fabriken. Men efter hand anade jag att det inte var så enkelt. Han undvek mig. Gick ofta ut efter kvällsmåltiden, antagligen för att slippa spendera ännu en tråkig kväll med mig.
En morgon sa han det. Jag kommer ihåg att jag hade fyllt hans kopp med kaffe och precis skulle sätta tillbaka kaffekannan på spisen. Att höra orden uttalas högt blev chockartat. Kannan gled ur min hand, föll rakt ner i golvet med en skräll. Jag stirrade på det svarta tjocka kaffet som rann ut över trägolvet och letade sig ner mellan springorna.

"Jag har träffat en annan", sa han.

Efter några sekunder reagerade jag, öppnade munnen och sa:

"Var du tvungen att säga det precis nu när jag skulle sätta ner kaffepannan på spisen? Titta vad du ställt till med."

Han bligade på mig med öppen mun och uppspärrade ögon.6 kommentarer:

 1. Ja, och var han dessutom tvungen att hålla tyst om det ända in i det sista? Förstår att kannan åkte i golvet.
  Bra skrivet!

  SvaraRadera
 2. (Apropå din fråga så, ja, jag målar själv. Men är knappast konstnär, fast det är förstås en dröm! :) )

  SvaraRadera
 3. Tyvärr kan det nog vara så. Man måste vårda en relation och tala med varandra innan det går så här långt.

  SvaraRadera
 4. TACK! Ja att gå omkring och tro saker, finns det något värre? Då är det bättre att veta, även om det gör ont.

  SvaraRadera
 5. Rebecca

  När jag hittade Dr.Wealthy var jag i desperat behov av att få tillbaka min ex-älskare. Han lämnade mig för en annan kvinna. Det hände så snabbt och jag hade inget att säga i situationen alls. Han dumpade mig bara efter tre år utan förklaring. Jag kontaktar Dr.Wealthy och han berättade för mig vad jag behöver göra innan han kan hjälpa mig och jag gjorde vad han sa till mig, efter att jag gett det han ville, kastade han en kärleksförtrollning för att hjälpa oss att komma tillbaka igen. Strax efter att han gjorde sitt förtrollning började min pojkvän sms mig igen och kände mig hemsk för vad han bara gjorde mig igenom. Han sa att jag var den viktigaste personen i hans liv och det vet han nu. Vi flyttade in tillsammans och han var mer öppen för mig än tidigare och han började tillbringa mer tid med mig än tidigare. Ända sedan Dr.Wealthy hjälpte mig är min partner mycket stabil, trogen och närmare mig än tidigare. Jag rekommenderar starkt Dr.Wealthy till alla som behöver hjälp. E-post: wealthylovespell@gmail.com. Ring honom eller lägg till honom på whatsapp via: +2348105150446 Dr.Wealthy BLOGGSIDA: Blogg: https://wealthylovespell.blogspot.com

  SvaraRadera