Min novell

Min novell
Novell utgiven på HOI förlag

fredag 4 maj 2018

Fattigdom

100 ord om fattigdom:

Han sträckte fram handen. Hon ryggade tillbaka som om hon fått syn på något frånstötande. Fast det bara var en hand. En människohand, lik alla andra människohänder. Men oberörbar som en kastlös i Indien. 

Det tyder på torftighet när man förespeglar att ena könet måste hållas åtskilt från det andra. En misär. Så bekvämt för mannen att det beslutats att det är kvinnan som ska bära hela ansvaret för att separationen hörsammas. Inte riskera att komma nära en man. En man som tar på henne. Trots att beröring är förbjudet. När hon går ut på gatan är hon ett villebråd.


8 kommentarer:

 1. Vissa kulturella yttringar är svåra att förstå sig på.

  SvaraRadera
 2. Ja, det är obegripligt...

  SvaraRadera
 3. Visst är det. När övergår religion i tradition?

  SvaraRadera
 4. Ja, det är verkligen sorgligt att det är så. Dessutom en stor dos av dubbelmoral i religionens tecken...

  SvaraRadera
 5. Tragiskt om sånt jag inte kan förstå.

  SvaraRadera
 6. Ja Znogge och Skymning, visst är det sorgligt och går inte att förstå.

  SvaraRadera
 7. Rebecca

  När jag hittade Dr.Wealthy var jag i desperat behov av att få tillbaka min ex-älskare. Han lämnade mig för en annan kvinna. Det hände så snabbt och jag hade inget att säga i situationen alls. Han dumpade mig bara efter tre år utan förklaring. Jag kontaktar Dr.Wealthy och han berättade för mig vad jag behöver göra innan han kan hjälpa mig och jag gjorde vad han sa till mig, efter att jag gett det han ville, kastade han en kärleksförtrollning för att hjälpa oss att komma tillbaka igen. Strax efter att han gjorde sitt förtrollning började min pojkvän sms mig igen och kände mig hemsk för vad han bara gjorde mig igenom. Han sa att jag var den viktigaste personen i hans liv och det vet han nu. Vi flyttade in tillsammans och han var mer öppen för mig än tidigare och han började tillbringa mer tid med mig än tidigare. Ända sedan Dr.Wealthy hjälpte mig är min partner mycket stabil, trogen och närmare mig än tidigare. Jag rekommenderar starkt Dr.Wealthy till alla som behöver hjälp. E-post: wealthylovespell@gmail.com. Ring honom eller lägg till honom på whatsapp via: +2348105150446 Dr.Wealthy BLOGGSIDA: Blogg: https://wealthylovespell.blogspot.com

  SvaraRadera